În Caraș-Severin a nins - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Avertizările meteorologilor s-au adeverit şi astăzi în zonele de munte, dar și în Anina, a căzut prima zăpadă din această iarnă!

În zonele montane, pe Semenic şi Muntele Mic a nins serios, aşa ca la munte. Desigur nu au lipsit nici primele filmări şi fotografii pe reţele de socializare, cu omătul depus astăzi, nostalgia devenind cuvântul de ordine. La Trei Ape, peisajul este chiar de vis, așa cum se vede din pozele primite la redacție.

Potrivit meteorologilor, în sud-vestul ţării vremea se va menține rece, ajungând până la minus 4 grade Celsius, iar în zonele înalte precipitațiile mixte vor continua să cadă. Trebuie remarcat faptul că albul primei zăpezi bucură… Probabil pentru că acoperă cenușiul vremurilor. Dacă vor lipsi incidentele rutiere de pe drumuri, atunci prima ninsoare chiar e frumoasă.

DRDP Timișoara a intervenit deja cu aproape 100 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale din zona de vest în această dimineață. În Caraș-Severin s-a acționat pe DN 6, DN 57B, DN 58 și DN 68 și se circulă în condiții de iarnă pe DN 57B Anina – Bozovici și pe DN 58 Carașova – Anina. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

JCS-N.C.