În autobuzele TUR, ca la... semafor - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe verde urci şi stai, pe roşu cobori. Astea sunt noile reguli impuse de Transport Urban Reşiţa, călătorilor care utilizează autobuzele societăţii!

Mulţi reşiţeni şi-au manifestat nedumerirea vizavi de locurile marcate din autobuze. Pe scaune, nişte x-uri verzi marcau ceva, însă nimeni nu ştia ce. Acolo ai voie să stai, fiind verzi, sau dimpotrivă, acele x-uri taie locurile pe care nu te poţi aşeza? Ei, bine, lămurirea vine de la reprezentanţii TUR, care ne transmit ce măsuri anti Covid-19 au fost adoptate.

Accesul în mijloacele de transport este condiţionat de purtarea măştii, indiferent de care este aceasta, şi care obligatoriu trebuie să acopere nasul şi gura. Călătorii astfel echipaţi pot urca doar pe uşa din faţă, marcată prin afiş de culoare verde „uşă urcare“. Coborârea se face pe celelalte uşi, marcate cu roşu „uşă coborâre“. Compartimentul şoferului a fost separat de spaţiul destinat pasagerilor. Au fost marcate cu semn vizibil, de culoare verde, locurile permise pentru transportul pasagerilor, în încercarea de asigurare a distanţei minime de 1,5 metri între aceştia. Distanţarea socială se reflectă şi în locurile trasate cu bandă verde pe podeaua mijlocului de transport.

„Se efectuează curățenia și dezinfecția vehiculului înainte de intrarea în traseu, precum și la finalul cursei. Dezinfecţia se efectuează cu o soluţie formată din apă şi produse pe bază de clor si alcool (sau alte biocide), conform indicaţiilor producătorului“, informează Dănuţ Jurubescu, administratorul SC TUR SRL.

Casieria societății este deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-18.00, iar abonamentele pot fi cumpărate atât de acolo (Bulevardul Republicii nr. 29 – fostul depou de tramvaie), cât şi de la casieriile celor de la Impozite şi Taxe (corpul II al Primăriei, din Piaţa 1 Decembrie 1918, şi corpul IV, de pe Bulevardul Republicii nr. 18).

JCS-A.M.