Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta ne spune primarul Ioan Popa, vizavi de sărăcia de cartier care va deveni centrul dezvoltării urbane a Reşiţei!

Atunci când spui Mociur, în afară de vechile repere uzinale, gândul reşiţeanului se duce spre cele două blocuri-ghetou, unde ne-am marginalizat sărăcia, la o limită a incredibilului adevărat. Totuşi, acolo, nu departe de cele două imobile, vor răsări un mall, un aqualand şi o zonă rezidenţială unde vor curge investiţiile. Şi nu sunt basme, municipalitatea pregăteşte deja şi drumuri cu patru benzi, care să racordeze restul urbei la facilităţile pe care le va oferi noul Mociur.

Când se va concretiza ceva din planurile pentru acest cartier? Potrivit primarului Ioan Popa, undeva la jumătatea lunii aprilie „veţi avea masterplanul francezilor pe masă şi voi prezenta public mall şi aqualand, cu totul. Veţi avea toate planurile pe masă!“.

S-au luat totodată măsuri pentru ca blocurile sărăciei să nu pună pe fugă investitorii din Mociur. „Cu blocurile din Mociur suntem în faza în care se lucrează la proiectul tehnic, a mai spus Popa. După ce acesta va fi gata, vom scoate la licitaţie execuţia lucrării. Estimarea noastră este că lucrările efective la blocul care va rămâne în picioare în Mociur vor începe în februarie, martie anul viitor. Celălalt bloc va fi dărâmat, după ce se va finaliza primul“.

JCS-Antoniu Mocanu

6 Comments

  1. Si locatarii din blicul ce se va demola vot fi mutati tot in Mociur in blocul ce se va construi? Sau ii ducem in alte cartiere ca nu se potrivesc cu mall ul si planurile francezilor pt orasul romanilor din Resita?

  2. Primarul acesta cred ca e nebun sau face pe nebunul sa-si i-a salariul.Trebuie sa vina francezii sa faca Mociurul ?
    Este risul c….Am mai comentat de acest primar, se pare ca nu citeste comentariile, vine la birou in costum si cravata si vorbeste, ca altceva nu stie, rusine, sper ca la alegeri ( ??? ) sa fie terminat !!!!, sper ca resitenii sa-si deschida ochii si sa vada .
    Paul

    • d-le Paul resitenii sunt prea orbi si naivi ca sa nu pronunt alt cuvant..il vad pe megaprimarul ultima salvare a urbei..primar destept …da dam boilor ce vor sa vada;model Dan Diaconescu

  3. Sunt convins că nu va veni nici un francez,american, german,etc să construiască la Reșița. Te auzi și totodată te întristezi cand citesti asemenea stiri marca Popa. Nu a început nici cu tramvaiul mult trambitat și ne duce in lumea basmelor cu mall și aqualand. E jalnic cat ne crede de naivi.

Adaugă comentariu