Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – Din acest sezon, începând cu 15 decembrie, turiștii cazați în Poiana Mărului vor putea ajunge la schi pe Muntele Mic în aproximativ 50 de minute. Cum? Pe drumul scurt de 10,5 km până la Șeaua Jigoria (Camping), ce însoțește râul Şucu şi mai departe, până la accesul spre telescaunul Vîlsanu, ori pe platoul de pe munte în vehicule Mercedes 4×4. Plecările vor fi la ora 8:30, 9:30 şi 10:30 de la pensiunile Florina, Hotel Oxigen, Arţarul şi Mili, dar şi de la începutul drumului forestier Şucu.

Capacitatea de transport este de 60 persoane la 8:30, 32 la 9:30 şi 60 la 10:30. Acțiunea se execută cu vehicule militare 4×4, iar drumul va fi deszăpezit de echipa weSki, astfel încât aceste camioane militare cu tracţiune integrală să nu aibă probleme.

„Este exclus accesul cu maşini private! Drumul este închis circulației publice. Serviciul este destinat exclusiv pentru turiștii acestor pensiuni partenere, cât şi pentru invitaţii domnilor Schelean, Miron si Luca (proprietari de cabane private) ce au contribuit parţial la achiziţia utilajelor necesare. Accesul la vehicul se va face pe baza unei brățări de hârtie de culoare verde ce va putea fi achiziționată contra cost de la pensiunile respective. Costul unui drum dus-întors va fi de 40 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii. Va fi de altfel singurul mod de a urca în camion. Capacitatea redusă de transport si lipsa casei de marcat fiscale la şofer ne obligă la o astfel de regulă. Pe viitor vom analiza includerea altor pensiuni doritoare în acest sistem, cât și preluarea altor turiști de la stația de plecare“, ne-a spus Cristi Dunca, managerul weSki-Muntele Mic.

Informaţii suplimentare despre transportul din Poiana Mărului și despre sezonul de schi 2020 găsiţi pe site-ul www.weski.ro!

„Indiferent de piedici şi greutăţi, noi vrem să dezvoltăm zona turistică a Banatului Montan! Şi vrem să facem asta cât mai bine!“, ne-a mai spus Cristi Dunca.

N.C.