În 2021, Carașul a contractat 124 de proiecte cu ADR Vest - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Acestea au o valoare totală de 240 de milioane de euro şi au creat aproape 2.000 de locuri de muncă!

Conform unui comunicat de presă al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), suma totală contractată în regiune, în actualul exercițiu financiar, a ajuns la 1,12 miliarde de euro, depășind cu aproape jumătate de miliard de euro suma prevăzută inițial pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Totodată, în acest an, la nivelul județului Caraș-Severin au fost contractate 124 de proiecte, având o valoare totală de 240 de milioane de euro.

Potrivit comunicatului, programul anterior menționat a generat sau urmează să genereze rezultate de care vor beneficia cele aproape două milioane de locuitori ai regiunii. Printre aceste rezultate se regăsesc următoarele: 115 unități de învățământ construite, reabilitate sau dotate și peste 30.000 de copii și tineri care vor beneficia de condiții de educație la standarde ridicate; 17 unități primiri urgențe și tot atâtea ambulatorii reabilitate și dotate, plus 158 de ambulanțe achiziționate; aproape 400 de kilometri de drumuri reabilitate sau modernizate. De asemenea, rezultatele acestui program sunt reprezentate și de reabilitarea termică a peste 10.000 de apartamente, crearea sau modernizarea a 660.000 metri pătrați de spații verzi și acordarea unui sprijin pentru peste 50.000 de persoane care trăiesc în zone urbane marginalizate. Tot astfel, prin intermediul programului au fost finanțate aproape 500 de IMM-uri, fiind generate peste 1.700 de locuri de muncă.

„În plus, cele patru județe (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara – n.r.) mai au în evaluare sau în faza de precontractare alte 50 de proiecte, în valoare totală de aproape 55 de milioane de euro”, susţine Sorin Maxim, şeful ADR Vest.

JCS-S.P.