Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este de părere social-democratul Silviu Hurduzeu, potrivit căruia măsura ar trebui să fie una temporară, până la găsirea unei soluții la nivelul Uniunii Europene!

Deputatul Silviu Hurduzeu crede că „soluția pentru problemele generate de exporturile de cereale ucrainene trebuie să fie stabilită la nivelul Uniunii Europene. Premierul României împreună cu ceilalți șefi de guvern din statele afectate trebuie să ceară suspendarea importurilor către țările UE din Estul Europei. Dacă soluția europeană întârzie, atunci România trebuie să suspende temporar importurile, pentru că acum este și mai puternic afectată în urma interdicțiilor unilaterale aplicate de celelalte state!“ Amintim faptul că Ungaria și Polonia au interzis importurile de cereale și alte alimente din Ucraina, pentru a-și proteja agricultura locală.

Deputatul cărășean a explicat că „Ministerul Antreprenoriatului și Ministerul Agriculturii trebuie să pregătească actul normativ pentru o astfel de situație. (…) Pe termen scurt, până la pronunțarea Comisiei Europene, se vor sigila și controla toate mijloacele de transport care intră în România cu grâne ucrainene, astfel încât ceea ce e declarat drept tranzit să nu mai fie descărcat în țară. Dacă soluția europeană întârzie, România va fi nevoită să adopte suspendarea temporară a importurilor!“

JCS-T.K.