Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Direcţia de Sănătate Publică au avizat noile scenarii de funcţionare a unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului!

Conform ultimelor date comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, peste 90% din elevii din Caraş-Severin vor face cursuri cu prezenţă fizică. Începând de marți, 25 mai, 28.573 de elevi şi preşcolari din 321 de unităţi de învăţământ din Caraş-Severin funcţionează în scenariul 1 (scenariul verde). Potrivit statisticii transmise de ISJ, în scenariul galben (scenariul 2) se află doar 88 de unităţi şcolare, respectiv cele din localităţile Obreja, Iaz, Var şi Vărădia. În acest scenariu 4.273 de elevi vor studia cu prezenţă fizică, iar 3.412 de elevi vor studia tot potrivit aceluiaşi scenariu, dar de acasă online.

În ceea ce priveşte, copiii care studiază online din motive medicale, numărul acestora se ridică la 117, iar din rândul personalului didactic, 29 profesori au decis să continue predarea în sistem online (motivat medical). În judeţ, în momentul de faţă, sunt confirmaţi cu COVID 15 elevi şi 3 cadre didactice.

JCS-Nicoleta Moraru