Caraş-Severin, Romania

ILIDIA – Sâmbătă, 19 iunie, s-a încheiat a treia ediţie a Color the Village (Colorează Satul), acţiune ce s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile în satul cărășean Ilidia. În cele trei zile au fost zugrăvite 30 de case din localitatea supranumită „Mica Americă”!

400 de voluntari veniţi din toată ţara au dat culoare nu numai celor 30 de faţade zugrăvite, ci au animat străzile din Ilidia cu voioşia şi energia lor. O mână de ajutor a venit din partea unor tineri entuziaşti din clasa a zecea de la Liceul Teoretic „General Dragalina din Oraviţa, de la o echipă de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod Timişoara, cărora li s-au alăturat elevi de la Liceul de Arte Plastice Timișoara, studenţi ai  Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism Timișoara, dar şi foarte mulţi reprezentanţi ai firmelor care au sponsorizat acest proiect.

Pentru acest eveniment, o firmă renumită de produse de panificaţie a lansat chiar şi un nou sortiment de pâine denumită desigur după satul Ilidia, o pâine cu mălai, al cărui gust te poartă cu gândul la morile de apă din Ilidia, şi care, deja a fost comercializată în magazine, acest produs fiind gustat şi de voluntari. Şi pentru că Asociaţia Acasă în Banat a împărtăşit cu noi de fiecare dat toate faptele bune pe care le face, echipa de proiect a realizat şi un scurt jurnal de şantier.

Color the Village – ziua 1

Un scurt rezumat al zilei: soare și cald, praf și voie bună. A fost o zi de pomină la Ilidia, 150 de voluntari au luat cu asalt 11 case astăzi. Cu multă veselie, energie și hotărâre, am reușit să facem echipele, să ne organizăm și să deschidem 11 șantiere. Toate echipele au avansat excelent, iar mâine deja, vom termina primele case.

Color the Village – ziua 2

A fost o zi intensă la Ilidia. 20 de şantiere deschise întreaga zi. Alte 10 ramase pentru sâmbătă. Ajutor de nădejde, soarele, ne bucură când se mai ascundea în nori, multă culoare şi veselie. O aniversare, un spectacol folcloric la finalul zilei.

Color the Village – ziua 3

Emoții, bucurie, împlinire. Așa am putea să rezumăm ultima zi de Color the Village. Întrebarea zilei a fost <<Câte case mai avem?>>. Culoarea zilei a fost ocru. Obiectivul a fost îndeplinit cu mult spirit de echipă, hotărâre și implicare. Am avut parte de o mulțime de surprize, însă ne tragem puțin sufletul și o să vă povestim pe îndelete. Un lucru e sigur. Ediția a III-a Color the Village s-a încheiat cu succes. Alt sat, alte 30 de case ne așteaptă în 2022!”

JCS-Nicoleta Moraru