Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta spune Florin Bogdea, city managerul Primăriei Caransebeș și secretar suspendat, deocamdată din vorbe, al PSD Caransebeș!

Imediat după ce Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu și-au anunțat vinerea trecută sprijinul pentru încă un mandat de primar al lui Felix Borcean, în spațiul public a apărut suspendarea timp de 6 luni din partid a secretarului PSD Caransebeș, Florin Bogdea, pentru declarații pe care acesta le-ar fi făcut la adresa unor colegi social-democrați. Decizie care l-a luat prin surprindere pe Bogdea, deși semnale în acest sens erau de câteva zile. „Am discutat mai înainte (vineri, 15 decembrie- n.r.) telefonic cu domnul Luca Mălăiescu, secretarul PSD Caraș-Severin, despre suspendarea mea și i-am cerut să-mi trimită decizia de suspendare și motivul! A zis ca mi-o trimite imediat, aștept de circa o oră cum s-a făcut convocarea, procesul verbal de prezență la ședință și restul documentelor statutare… Îl ajut eu să le redacteze dacă nu se descurcă!”, a spus Bogdea despre decizia de suspendare pe care nu a primit-o nici până la ora redactării acestui material, aproape o săptămână mai târziu.

Dubii despre suspendarea lui Florin Bogdea are și președintele PSD Caransebeș, Felix Borcean: „Eu am îndoieli în ce privește suspendarea lui Florin Bogdea, nu am apucat să discut cu Silviu Hurduzeu, nici Florin Bogdea nu a primit nicio decizie în acest sens. Eu însumi, care fac parte din Biroul Județean, nu am fost convocat pentru o astfel de ședință, pentru că mă gândesc că o ședință se convoacă în baza unui convocator, avem un grup de Whatsapp, măcar acolo să fi fost convocată o astfel de ședință. Iar decizia de suspendare s-a făcut publică după ce a trecut vijelia (Ciolacu și Grindeanu la Caransebeș – n.r.)!”

Bogdea este cel care a propus în PSD Caransebeș susținerea lui Felix Borcean pentru un nou mandat, ceea ce n-a picat bine la… Oțelu Roșu, spre exemplu. Mai trebuie spus că, tot potrivit celor apărute în spațiul public, cel care l-ar înlocui în cele 6 luni pe Bogdea ar fi chiar Luca Mălăiescu, care, potrivit surselor noastre, ar fi vrut un alt candidat PSD la Primăria Caransebeș. Bogdea așteaptă în continuare decizia prin care a fost suspendat, decizie pe care n-au văzut-o, dacă într-adevăr există, decât o mână de oameni, la fel ca și în cazul sondajului pentru Primăria Caransebeș.

JCS-N.C.