Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – Este de părere primarul din Mehadia, Iancu Panduru, care continuă seria proiectelor de modernizare a infrastructurii în localităţile pe care le administrează.

După ce în urmă cu doi ani în cele două localităţi aparţinătoare comunei Mehadia, Plugova şi Globurău, se finalizau lucrările la alimentarea cu apă, a venit rândul sătenilor din Valea Bolvaşniţa să se bucure de un trai mai bun. Toate acestea, graţie unui proiect integrat, în valoare de 2,3 milioane de euro, ce are ca obiective realizarea reţelelor de apă şi canal, precum şi reabilitarea căminului cultural. O parte din aceşti bani vor fi folosiţi şi pentru modernizarea a trei străzi din Mehadia, precum şi pentru înfiinţarea unui centru after-school pentru elevi la Plugova. Potrivit primarului Iancu Panduru, proiectul ar urma să fie gata în septembrie 2015. „Contractul de finanţare a fost semnat la finele anului trecut, iar lucrarea ar fi trebuit scoasă până acum la licitaţie. Nu am reuşit acest lucru, deoarece am întâmpinat dificultăţi, de ordin legal, cu privire la terenul de pe care urmează să se facă forajul pentru alimentarea cu apă a localităţii Valea Bolvaşniţa. Problema a fost rezolvată între timp, aşa că, în perioada următoare, vom scoate lucrarea pe SEAP“, ne-a declarat primarul din Mehadia.

Un alt proiect care va demara, până în septembrie, la Mehadia se derulează prin Grupul de Acţiune Locală „Poarta Almăjului“ şi are o valoare de aproape 80.000 de euro. „Banii ne sunt alocaţi pentru amenajarea unui spaţiu public de recreere, mai exact, a unei baze sportive, dotată cu teren de

mini-fotbal, nocturnă, vestiare şi parcare. O parte din aceşti bani vor fi folosiţi şi pentru modernizarea terenului de fotbal existent deja la Mehadia“, a precizat Iancu Panduru.

Legat de viitoarele proiecte, edilul menţionează că are în vedere întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea sistemului de canalizare la Plugova şi Globurău, însă nu înainte de a se consulta cu locuitorii de aici. „Voi discuta cu oamenii din cele două localităţi, pentru a afla câţi dintre ei doresc să se racordeze la reţeaua de canalizare. În funcţie de numărul lor, vom vedea dacă această investiţie îşi are sau nu rostul“, a explicat primarul.

Şi pentru că la Mehadia nu curge numai lapte şi miere, primarul este conştient că există şi cetăţeni nemulţumiţi de activitatea sa. „Nu poţi fi iubit de toată lumea, dar măcar poţi încerca. Pentru că vremurile sunt cum sunt, nu am avut întotdeauna banii necesari pentru a-mi onora toate promisiunile făcute în campania electorală. În cele patru mandate, am rezolvat multe cazuri sociale, dar au fost şi promisiuni pe care nu le-am respectat, dar de care nu am uitat, şi pe care sper să le rezolv până la încheierea acestui mandat“, a concluzionat Panduru.

Roxana Bălan Nafiru