Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Directorul executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus miercuri seara punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Ianăş Roşeţi, director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caraş–Severin (instituţie publică aflată în cadrul Consiliului Judeţean Caraș–Severin), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că în cauză există date și probe din care rezultă „suspiciunea rezonabilă potrivit căreia Roşeţi, în calitate de director executiv al instituţiei, a pretins de la un denunțător diferite sume de bani, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia condusă de către Ianăş Roşeţi, acesta din urmă condiţionând atribuirea contractelor şi efectuarea plăţilor pentru fiecare din lucrările facturate de certitudinea remiterii sumelor pretinse“, cum se precizează în comunicatul oficial al DNA.

Lucrările au avut în vedere anii 2011 – 2012 şi 2012 – 2013, iar valoarea totală a sumelor deja remise este de aproximativ 8.000 de euro. Concret, pe 19 iunie 2014, Roşeţi a primit de la denunțător 2.000 de lei. Pe 2 iulie 2014, a mai primit de la aceeaşi persoană alţi 9.000 de lei, reprezentând ultimă tranşă a sumei totale pretinse de Roşeţi, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. „Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI Caraş–Severin și al Direcției Generale Anticorupție Caraş–Severin din cadrul M.A.I. Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se mai precizează în comunicatul DNA.

Joi, Tribunalul Timiş a decis arestarea preventivă a lui Roşeţi pentru 30 de zile.

Flavius Rotariu

3 Comments

  1. Cam tarziu s-a trezit si DNA-ul…Oare cu cine impartea spaga? Ca doar nu era pe mosia lu’ tac-su, asa de unu’ singur?!!!

  2. Mai ORDINARILOR (CAON) de ce stergeti unele comentarii care nu faceau referire la injurii sau cuvinte calomnioase??? Asa vi sa comandat??? Deranjeaza prin TUICA COUNTRY???

Adaugă comentariu