Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, apreciază decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a se menţine deschise pieţele din judeţ în această perioadă!

După cum ştiţi, la începutul acestei săptămâni, la propunerea prefectului judeţului, Cristian Gâfu, CJSU Caraș-Severin a decis că, având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, toate unitățile administrativ-teritoriale vor asigura activitatea piețelor agroalimentare, evident cu anumite condiții. Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că decizia este binevenită.

„Aşa cum pot funcţiona marile lanţuri de magazine, pot funcţiona şi pieţele. Marea parte din marfa supermarketurilor este din import. Însă, avem în judeţ mulţi producători locali, unii cunoscuţi, alţii mai puţin, iar acum avem ocazia să îi cunoaştem şi să îi susţinem pe toţi. Este important să îi încurajăm în această perioadă, iar după această perioadă să avem încredere cât mai mulţi în produsele lor, pentru că sunt sănătoase şi au gust, şi să renunţăm la produsele de import“, ne-a spus şeful judeţului.

Silviu Hurduzeu a precizat că nu trebuie uitate condiţiile de siguranţă: „Aşa cum se spune în decizia CJSU, primarii și șefii de piețe sunt obligați să organizeze activitatea de vânzare a produselor astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători, iar comercianții și producătorii trebuie să poarte mănuși și măști. Dacă respectăm condiţiile şi ne susţinem producătorii, noi toţi cărăşenii vom avea de câştigat, judeţul va avea de câştigat!“.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că este importantă şi latura economică: „Şi aşa multe societăţi şi-au redus activitatea sau au fost închise. Măcar micii producători agricoli din judeţul nostru să nu fie afectaţi“.

De fapt, Silviu Hurduzeu a pledat în această perioadă pentru menţinerea locurilor de muncă măcar la firmele de construcţii care au contracte cu Consiliul Judeţean…

JCS-Nina Curiţa