Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a semnat astăzi, 26 mai 2020, contractul pentru proiectare, asistență tehnică și lucrări de construcții de drumuri la obiectivul de investiții „Modernizare DJ 581, intersecție cu DJ 586 A (Secășeni) – intersecție cu DN 57 (Grădinari)“!

Proiectul presupune lucrări de modernizare a Drumului Județean 581, de la Grădinari până la intersecția cu drumul spre Secășeni, pe o distanță de 8,51 kilometri. Totodată, proiectul vizează realizarea de trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, realizarea de marcaje și montarea de sisteme suplimentare de semnalizare, precum și modernizarea a patru stații pentru mijloacele de transport în comun. Obiectivul general al proiectului are în vedere creșterea competitivitatii economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților din zona rurală Ticvaniu Mare- Grădinari prin creșterea conectivităţii și mobilităţii zonelor rurale din vecinătatea coridorului rutier TEN-T 7.

„Implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu primăriile comunelor Grădinari și Ticvaniu Mare, proiectul «Modernizare DJ 581, intersecție cu DJ 586 A (Secășeni) – intersecție cu DN 57 (Grădinari)» a avut o valoare totală inițială de 20.359.720,39 lei, valoare suplimentată de către Consiliul Județean Caraș-Severin la începutul acestui an cu alte 5,5 milioane lei, urmarea aplicării OUG 114/2018“, susţine şeful judeţului.

Cofinanțarea proiectului este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale“.

JCS-Nina Curiţa

1 Comment

  1. Domnule Presedinte pe DJ 572 mai asteptam s-au si ,,PROMISIUNEA E VORBA „vorba proverbului, vad ca va implicati sa realizati cat mai multe din promisiuni doar ca in unele zone se fac drumuri adevarate iar in comuna Forotic asfaltati [daca se poate numi asfaltare} doar intravilanul localitatilor .Ce faceti cu extravilanul dintre aceste localitati mergem cu trenul care nu circula Mai circulati si in aceasta zona ca timpul trece si iar ramanem doar cu promisiuni .De 20 de ani se tot face acest DJ572!

Adaugă comentariu