Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Această reacție este cauzată de introducerea unui nou amendament la legea certificatului verde!

Conform unui nou amendament, propus de PNL, persoanele care nu sunt vaccinate și care, fiind ulterior testate pozitiv, necesită spitalizare pentru tratamentul antiCOVID, sunt obligate să își achite cheltuielile de spitalizare. Deputatul cărășean, Silviu Hurduzeu, a criticat vehement această modificare.

„Respingem categoric propunerea PNL (amendamentul privind certificatul verde) ca nevaccinații să plătească spitalizarea. Toate bolile infecțioase sunt urgențe medicale. Tratamentul este gratuit la toate și așa trebuie să rămână. SARS-CoV-2 este și ea o boală infecțioasă. Nu se poate diferenția! Ar fi nociv social și profund ilegal. Plata spitalizării impusă nevaccinaților ar crește decesele. Oamenii nevaccinați nu vor veni la spital în fazele incipiente și ar muri în număr și mai mare. Este aberant să-i sancționăm pe bolnavi pentru că, cel puțin până acum, statul, sub guvernarea de dreapta, a fost incapabil să-și facă datoria”, a declarat deputatul, care a continuat, totodată, să sublinieze caracterul discriminatoriu și, subsecvent, neconstituțional, al acestui amendament.

„Toți cetățenii români plătesc asigurări de sănătate, deci toți au dreptul la aceleași servicii medicale. Sistemul de asigurări de sănătate are la bază principiul solidarității. O lege care ar conține o astfel de segregare, între vaccinați care au spitalizare gratuită și nevaccinați care-și plătesc spitalizarea, este nu doar neconstituțională, dar va alimenta iresponsabil ura socială și va adânci catastrofal rupturile din societatea românească. În loc de solidaritate socială și revenire la normalitate vom avea și mai multă moarte și mai multă dezbinare. Pentru toate aceste motive ne vom opune categoric amendamentului PNL și-i cerem să revină la rațiune.”, a conchis parlamentarul.

JCS-S.P.