Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Deputatul social-democrat cărășean a depus un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2023, pentru plata datoriilor Spitalului Județean de Urgență din Reșița, cifrate undeva la 14,6 milioane de lei!

Situația disperată în care se află spitalul județean nu mai e străină nimănui, mai ales că, în pofida investițiilor și a datoriilor achitate de administrația județeană, unitatea rămâne singurul spital județean din țară unde arieratele se rostogolesc de la an la an, ajungând astăzi undeva la 14,6 milioane de lei. S-a încercat soluția schimbării managementului, răsturnată în instanță, iar acum s-a găsit altă soluție fără de care situația spitalului ar fi rămas incertă.

„Amendamentul a trecut de comisie, azi va fi aprobat în plen. Am avut parte de susținere și le mulțumesc colegilor mei Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu. Datoria Spitalului Județean este foarte mare și nu știu cum ar mai fi putut să funcționeze. Când am făcut acest amendament nu m-am gândit la gesturi politice, ci la faptul că toți cărășenii au nevoie de Spitalul Județean Reșița“, ne-a declarat deputatul Silviu Hurduzeu, șeful PSD Caraș-Severin.

Potrivit documentului, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2023 vor fi suplimentate cu 14.625.640 de lei, pentru achitarea arieratelor Spitalului Județean de Urgență Reșița, întrucât acesta „se confruntă cu o situație dezastruoasă, din cauza dimensiunii arieratelor, a căror valoare se ridică la peste 14 milioane de lei. Din această cauză, există sincope majore în activitatea spitalului, iar buna funcționare a acestuia depinde de sumelor alocate“.

JCS-A.M.