Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Concluzia președintelui Consiliului Județean vine după ce o nouă alianță (PNL-PMP-„exclușii“ din PSD) a votat o altă împărțire a celor peste 27 de milioane de lei către primării decât cea gândită de Hurduzeu!

La finalul şedinţei, şeful judeţului a făcut o declaraţie de presă că trebuie să înştiinţeze primăriile despre noile sume pe care le vor primi. „Eu când am redactat proiectul nu m-am consultat cu liderii grupurilor politice, ci am ţinut cont de nevoile primăriilor. Nu îmi place cum au evoluat lucrurile, în ritmul acesta există riscul ca PSD să piardă majoritatea în Consiliul Judeţean. La proiectul de azi, asta s-a întâmplat, chiar dacă celelalte 37 de proiecte initiate de mine s-au votat în unanimitate. Nu sunt mulțumit de rezultatul acestui vot, dar a întrunit majoritatea necesară și a fost, legal, aprobat“, a precizat Silviu Hurduzeu.

În proiectul iniţial, Primăria Reşița primea 1,8 milioane de lei, prin amendamentul lui Gabriel Dinu primeşte 1,9 milioane de lei. Dacă Silviu Hurduzeu a dat la primăriile Oraviţa, Băile Herculane, Bocşa şi Oţelu Roşu câte 1,35 milioane de lei, prin amendamentul lui Dinu, Bocşa primeşte 1,45 milioane de lei, Băile Herculane 1,4 milioane de lei, Oraviţa primeşte 700 de mii de lei, Moldova Nouă 626 de mii de lei, iar Oţelu Roşu primeşte 600 de mii de lei. La comune, Bozovici, care trebuia sa primească 576 de mii de lei, va primi doar 250 de mii, Bănia, care trebuia să primească doar 100 de mii, va primi 400 de mii de lei.

Potrivit lui Ioan Crina, prin amendamentul lui Dinu, judeţul a fost împărţit în două: „Sunt 35 de comune care vor primi doar 100 de mii de lei. Nu este moral. Niciodată noi nu am făcut aşa ceva“.

JCS-Nina Curiţa