Hoţii s-au servit din pavajul public de pe strada Celnic - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ANINA – O faptă reprobabilă a unui cetăţean din Anina a stârnit oprobriul comunităţii din fostul oraş minier. Fapta s-a petrecut zilele trecute, fiind vorba despre furtul unor bucăţi de pavaj de pe domeniul public, pe strada Celnic, unde se efectuau încă lucrări!

„Nici nu s-a terminat lucrarea şi deja dispare pavajul abia pus pe Celnic, scrie un localnic pe un grup de socializare. Din cauza unor astfel de oameni, mă întreb, merităm să se facă ceva?“.

Postarea cetăţeanului a fost însoţită şi de fotografii, cât se poate de elocvente, făptaşul lăsând o gaură mare în pavajul proaspăt pus. Reprezentantul Primăriei Anina, Dani Dumitru Vlad, spune că toată lumea ştie, numai că nimeni nu face nimic fără o reclamaţie în acest sens, ori deocamdată, lucrarea nu e finalizată, deci reclamaţia trebuia depusă de către constructor: „Ne-am trezit cu pavajul furat, iar Poliţia Anina trebuia să se autosesizeze, dar n-a făcut nimic. S-a furat pavajul într-o noapte, s-au făcut nişte fotografii, sunt pe Facebook, toată lumea ştie, dar nimeni nu face nimic. Constructorul m-a sunat vineri să-mi ceară fax-ul Poliţiei, să trimită reclamaţia, pentru că lucrarea este încă a lor, e în curs de executare. Lucrarea nu e încă gata şi hoţii deja s-au servit. Deci, probabil că reclamaţia a fost depusă vineri dimineaţă de către constructor, aşa că Poliţia, dacă nu s-a autosesizat, acum va cerceta“.

Am solicitat şi un punct de vedere al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin, purtătorul de cuvânt Alina Boeru, inspector principal de poliţie, comunicându-ne că în acest moment fapta în cauză se cercetează, într-adevăr: „În urma unei postări de pe o platformă de socializare, în legătură cu sustragerea unor bucăți de pavaj amplasate pe o stradă din orașul Anina, polițiști din cadrul Poliției Orașului Anina efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt, urmând ca în funcție de rezultatul acestor verificări să fie dispuse măsuri legale“.

JCS-Alexandra Gorghiu