Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Lemne în valoare de peste 100.000 de lei au fost confiscate în urma unor acțiuni realizate prin survolarea ariei împădurite din Caraș-Severin!

Poliția județului a continuat și zilele trecute activitățile pe linia ilegalităților din domeniul silvic, dându-și mâna cu alte structuri cu atribuții în această direcție. Astfel, în urma acțiunilor derulate în perioada 28 martie – 1 aprilie, confiscările au totalizat aproape 340 de metri cubi de lemn, fiind aplicate amenzi contravenționale însumând 50.000 de lei.

„Au fost efectuate 80 de controale, 11 la depozite și instalații de prelucrare a materialului lemnos și 69 pe drumurile publice și forestiere, la care au participat polițiști de la mai multe structuri ale inspectoratului, sub coordonarea Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în colaborare cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin și angajați silvici de la Direcția Silvică Caraș-Severin și Garda Forestieră Timișoara. Cu sprijinul unui echipaj din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș, echipele mixte, polițiști, jandarmi, inspectori silvici au survolat întreaga suprafață împădurită a județului. În cadrul activităților au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei, fiind constatată o infracțiune la regimul silvic, și confiscați 338,95 de metri cubi, dintre care cherestea 54,19 metri cubi, lemn rotund 134,08 metri cubi și lemn de foc 150,68 metri cubi. Din volumul total de material lemnos confiscat, aproape 140 de metri cubi au fost confiscați fizic, diferența fiind confiscată valoric. Valoare totală a materialul lemnos confiscat este de aproximativ 108.000 lei“, se arată într-un comunicat remis redacției, încheiat cu promisiunea oamenilor legii de a continua acțiunile în această direcție și în perioada următoare.

JCS-A.M.