Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu mai puţin de 145 de posturi sunt disponibile pentru cei care doresc să lucreze ca sezonieri în Germania.

Persoanele care intenţionează să lucreze în străinătate au acum o şansă în Germania. AJOFM Caraş-Severin ne informează despre faptul că prin reţeaua EURES România sunt disponibile 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care sunt interesaţi de o muncă sezonieră în Germania. Pentru ocuparea acestor posturi se va organiza o selecţie la Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie. Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn, împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte, respectiv personal de serviciu pentru organizarea de banchete (zece posturi).

Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Angajarea se face pe o perioadă de şase luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1.500 – 2.000 euro brut lunar pentru ospătar, 1.850 – 1.950 euro pentru barman şi 1.500 – 2.100 euro (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore/săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator, fie în mod gratuit, fie contra cost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuită, negociabilă sau asigurată pe cont propriu.

Pentru posturile de manager restaurant à la carte, respectiv personal de serviciu pentru organizarea de banchete, sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană (nivel C2), cât şi cunoştinţe bune de limba engleză (nivel B2), precum şi calificare şi experienţă în domeniu.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Caraș-Severin, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul AJOFM Caraș-Severin din Reșița, str. Traian Lalescu nr. 17, telefon 0255/212160 pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi documentele necesare în vederea participării la selecţie, ne informează Caius Isac (foto), directorul executiv al AJOFM.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. De ce nu se duce Caius sa lucreze pe 2000 de euro si sta aici pe 300? Sau sa mearga Basescu ca se plange ca are salariul numai vreu 1260 de euro.

Adaugă comentariu