Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Grupul Ecologic de Colaborare Nera se pregăteşte de o nouă aventură, care începe la sfârşitul săptămânii.

Hoinăreala va dura două zile, vineri, 16 august, şi sâmbătă, 17 august, iar traseul ales de această dată de membrii şi voluntarii ONG-ului este poiana Prolaz – canionul Caraşului, din parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului. Pe parcursul celor două zile vor fi monitorizate toate activităţile ilegale ce au loc asupra mediului înconjurător, iar grupurile de turişti întâlnite pe traseu vor fi informate despre regimul activităţilor din interiorul parcului naţional. Seara, în faţa focului de tabără, participanţii vor juriza concursurile „Cea mai frumoasă imagine a canionului Caraşului” şi „O vedetă eco”, ce constă în prezentarea unui moment artistic bazat pe calităţi native (cântec, recitare de poezie/povestire/legendă, anecdotă etc).

A doua zi, drumeţii se vor aventura pe traseul Poiana Prolaz – Peştera Liliecilor – Caraşova, însă, nu înainte ca preşedintele GEC Nera, Corneliu Popovici Sturza, să facă o scurtă prezentare a Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului şi a rezervaţiei din zonă. Tinerii voluntari vor fi supuşi din nou unei competiţii, de această dată fiind vorba despre un concurs pe apă, aşa cum ne-a informat Doina Mărgineanu.

Reamintim, GEC Nera derulează în fiecare an, în perioada aprilie – octombrie, proiectul de interes public „Marea Hoinăreală”, destinat monitorizării alternative a mediului şi promovării ecoturismului în microregiunea de cooperare transfrontalieră Dunăre – Nera – Caraş.

Roxana Bălan Nafiru

3 Comments

  1. FELICITĂRI pentru acțiunile întreprinse de organizația Dvs.!

    eu sunt plecat de pe acele meleaguri de mai multe zeci de ani; am prieteni care au ajuns în zonă datorită stăruințelor mele; s-au întors fascinați! (îndeosebi când înfloresc liliecii, de lângă peștera cu același nume); regretul meu este că zona este prea puțin cunoscută; știu că National Geografic a făcut un film despre zonă dar,……. nu mai știu dacă a fost prezentat sau nu;

    poate că nu ar strica / deranja dacă această zonă ar putea fi cunoscută mai mult;

    încă o dată FELICITĂRI!

  2. Eu saptamana trecuta am fost in poiana Prolaz din pacate traseul in partea finala este greu practicabil. Am stat 4 zile si nu m-am intalnit cu nimeni care administreaza zona sa-mi dea informatii despre zona.

Adaugă comentariu