Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Modul în care au fost vândute mai multe imobile din staţiunea de pe Cerna constituie încă obiectul unuia dintre cele mai ample dosare instrumentate de DIICOT.

Dacă tot i-a transmis ministrul Dezvoltării primarului de Herculane că are la dispoziție 1 miliard de euro ca să readucă stațiunea la farmecul de odinioară, ne-am adus aminte că luna acesta s-au împlinit 3 ani de când presa cărășeană și cea națională relatau despre descinderile polițiștilor și procurorilor DIICOT în Caraș-Severin, vizați fiind Iosif Armaș și alte persoane în cazul devalizării Băilor Herculane. Și am încercat să aflăm de la instituțiile abilitate ce se mai întâmplă cu acest dosar, însă de la Tribunalul Caraș-Severin nu ne-au sosit informaţii şi asta pentru că dosarul nu a ajuns pe rol.

Vă reamintim că în aprilie 2016, procurorii DIICOT  descindeau în mai multe locații din Băile Herculane și București, cu mandate de percheziție, într-un dosar în care omul de afaceri Iosif Armaș, fostul vicepreședinte al CJ, Ilie Iova și alte persoane erau cercetate pentru că ar fi săvârşit infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi complicitate la delapidare, bancrută frauduloasă şi complicitate la bancrută frauduloasă. Aceștia erau acuzați că ar fi înstrăinat fraudulos mai multe imobile și și-ar fi însușit sumele de bani obținute din valorificarea acestor active (pădure în Domogled cu Fabrică de Gheaţă, pădure la Cerna cu restaurant „Grota Haiducilor”, clădire IBTH – birouri, clădire Băi Termale Apollo, clădire Baia Termală Hebe, spital pentru militari şi ofiţeri – Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear – Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), „Băile Neptun”, hotel Decebal – sanatoriu medical balnear – Pavilionul 2, hotelul Traian – Pavilionul 1, complex de edificii – cazinou, sanatoriul militar cu curte şi baie pentru militari, hotelul Diana, hotelul Roman, hotelul Afrodita, baia Venera, baia Diana, sanatoriul medical balnear IOVR – Pavilionul 12, clădire sediu nou, hotelul Hercules, hotelul Ferdinand).

Cert este că cele peste 100 de volume de acte nu aveau cum să ducă la finalizarea cercetării penale şi a rechizitoriului. Se ştie că unii dintre inculpaţi au tot făcut cereri care au încetinit desfăşurarea urmăririi penale, contestaţii la fiecare dintre măsurile procurorilor. Cauza nu este deloc simplă, fie şi numai dacă luăm în considerare faptul că în dosarul Hercules, doar hotărârea din tabloul preliminar dată de Tribunalul Caraş-Severin are peste 100 de pagini. Aşadar, procurorii DIICOT continuă activităţile de urmărire penală, însă dată fiind amploarea neregulilor constatate, lucrurile vor mai trena.

Între timp, primarul de Băile Herculane poate să vadă cum şi pentru ce ar putea accesa nişte euro!

Foto: Heiko Probst

Adaugă comentariu