Caraş-Severin, Romania

CARAS-SEVERIN – CNAIR a lansat hărți interactive cu drumurile închise, cu restricții și cele cu risc de înzăpezire din România!

Înainte de a pleca la drum puteți consulta hărțile interactive care vă „spun” situația șoselelor din România. Hărțile interactive care prezintă situația drumurilor și autostrăzilor, cu sectoarele de drum închise sau restricționate, le găsiți de câteva zile, pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR.

Hărțile pot fi consultate AICI.

Cele două hărți au fost dezvoltate de către Centrul de Studii Tehnice, Rutiere și Informatice, fără costuri suplimentare, într-un proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicații pentru dispozitivele mobile.

Hărțile interactive propuse de către cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră națională. Prin ele vor fi furnizate informații pe care multe dintre aplicațiile existente nu le dețin, informații corecte, care vin direct de la sursă”, a spus ministrul Transporturilor Lucian Bode.

De exemplu, pe una dintre hărți se afla și singurul drum din județ ce are circulația îngreunată pe o anumită porțiune. Este vorba de drumul DN57B, de la km 8+850 până la km 9+980, între localitățile Oravița și Anina. Din cauza ploilor torențiale s-a prăbușit zidul de sprijin, iar acostamentul drumului a cedat pe o înălțime de 1m și o lungime de 30m. CNAIR roagă participanții la trafic să respecte indicatoarele rutiere și restricția ce a fost instituită pe acest sector. Restricția va fi menținută până la finalizarea lucrărilor: 1 iunie 2020.

JCS-N.C.