Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Deși antrenorul Bojan Butulija spunea înainte de meci că Făgărașul nu are voie să plece cu puncte de la Reșița, elevii săi n-au reușit să obțină vreun punct nici din întâlnirea cu ardelenii, din etapa a XX-a din Liga Zimbrilor. Rosso-nerii au cedat la trei goluri diferență, scor 25-28, după ce la pauză elevii lui Bojan Butulija și Ilie Vaidasigan au condus 12-11.

„Am făcut o primă repriză foarte bună, apărarea a mers bine, în schimb n-am fructificat șansele de gol avute. N-am dat gol în faza a doua, pe contraatac. Poate diferența de goluri putea să fie mai mare în prima repriză în favoarea noastră și cu siguranță că ne-ar fi fost mai ușor în repriza a doua. În schimb, partea a doua a meciului a fost total alta din punct de vedere al atacului și al apărării. Am fost mai slabi în atac, apărarea nu a funcționat așa de bine, iar greșelile tehnice pe care le-am făcut au oferit șansa Făgărașului să marcheze goluri foarte ușor. În prima repriză am primit 11 goluri, iar în a doua am primit 17. În apărare s-a făcut diferența. După ce au condus și ei pe tabelă, noi am reușit să revenim, am avut această șansă. De la -1 am revenit la +2 pe tabela de marcaj și dacă nu mă înșel, am avut un contraatac prin Mledenciu prin care ne-am fi putut distanța la trei goluri. Dacă am fi marcat atunci, le-ar fi fost foarte dificil din punct de vedere psihic celor de la Făgăraș să revină. Pe lângă toate greșelile pe care le-am făcut, acolo a fost cel mai important moment al meciului. Eu spun că am fi putut să ne bucurăm noi dacă am fi fost mai atenți. Îmi pare rău că nu am profitat de șansa pe care am avut-o, dar cum am mai spus, trebuie să ne și câștigăm șansa. Ne rămâne să muncim mai mult și eu sper că toate greșelile pe care le-am făcut până acum să nu le mai facem în play-out”, a declarat antrenorul Bojan Butulija.

Portarul Paul Simulescu a spus imediat după partidă: „Am făcut o primă repriză bună, în schimb în repriza a doua am ratat foarte mult. Cred că în repriza secundă s-a pierdut meciul. Încercăm să nu mai facem astfel de greșeli, ne antrenăm cât putem noi de bine și sperăm că în play-out vom arăta mult mai bine. Acolo sperăm că vom fi în altă formă și cu siguranță că vom da tot ceea ce avem mai bun din noi. Vrem să ne salvăm de la retrogradare. Publicul a fost din nou alături de noi, cum ne-a obișnuit de altfel. Tot timpul spectatorii au venit în număr mare la sală și le mulțumim pentru susținere. Sperăm să facem o figură frumoasă în play-out”.

CSM Reșița: Shota Tevzadze, Paul Simulescu, Eduard Belchite, Alexandru Vulpe, Alexandru Laslo, Marius Bahan, Mihai Dobra (1), Alexander Starchenko (1), Lucian Ignat (1), Eric Bărbuș (1), Andrei Santeiu (1), Claudiu Dediu (3), Răzvan Mledenciu (4), Raul Heimbach (4), Răzvan Daia (4) și Dușan Trifkovic (5).

CSM Reșița a rămas pe ultimul loc în Liga Națională și mai are de disputat șase partide din actualul campionat: CSM Focșani (în deplasare), CSM Vaslui (acasă), CSM București (în deplasare), Dobrogea Sud (acasă), Poli Timișoara (în deplasare) și cu Dunărea Călărași (acasă). După aceste jocuri va începe play-off-ul, unde reșițenii se vor lupta pentru rămânerea în Liga Națională.

În etapa a XXI-a a Ligii Zimbrilor, rosso-nerii vor juca joi, 5 martie, în deplasare, cu CSM Focșani 2007.

JCS-Ștefan Moraru