Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbaliștii reșițeni au câștigat duminică, 7 mai, cu scorul de 36-34 (21-18), partida cu CSM Făgăraș, ultima din acest play-off al Diviziei A! CSM Reșița a încheiat sezonul pe un modest loc 5, cu 21 de puncte: în play-off, șapte succese și tot atâtea înfrângeri. În sezonul precedent, rosso-nerii au încheiat pe primul loc, au obținut dreptul de promovare în Liga Națională, dar au continuat tot în Divizia A!

Sezonul ce tocmai s-a încheiat a fost unul dificil pentru formația reșițeană, iar accidentările și tensiunile din vestiar s-au răsfrânt în mod direct în rezultatele echipei, cu mult sub așteptările suporterilor. Totuși, galeria Reșiței i-a încurajat pe jucători și i-a felicitat pentru dăruirea arătată în acest sezon.

A fost ultimul meci, băieții și-au dorit mai mult, au dat tot ce au avut mai bun şi au câștigat. A fost un sezon destul de greu, pentru că nu prea au jucat. Nu toţi, mă refer doar la unii dintre jucători. Din păcate, n-aș vrea să vorbesc mai mult despre aspectul acesta, încă. Deocamdată, o să vedem ce se întâmplă cu echipa și abia după aceea hotărâm ce facem. Deocamdată, clar, este incertitudine la echipă!”, a spus Radu Bote, antrenorul Reșiței.

Această victorie pentru noi a contat, a fost cumva o anumită presiune, pentru că am vrut să câștigăm, să terminăm acest sezon cu dreptul, așa cum l-am şi început. A fost o victorie pentru public, dar şi pentru moralul nostru. Am vrut să plecăm în vacanță împăcaţi că am terminat sezonul cu o victorie acasă, în fața minunatului nostru public. Pe ansamblu, dacă e să vorbesc despre tot sezonul, cred că se putea puțin mai bine, dar zic eu că nu a mers din cauza accidentărilor pe care le-am avut pe tot parcursul campionatului, şi mai ales în ultima perioadă, în partea playoff-ului. Aici am întâlnit echipe mult mai valoroase, cu loturi foarte bune și numeroase. Fiecare echipă a știut ce își dorește de la acest playoff. Sunt promovate Clujul cu Sighișoara, iar Alexandria și CSM Făgăraș se duc la baraj. Pe noi ne-au afectat aceste accidentări și așa suntem o mână de oameni, iar din mâna aceea de oameni au lipsit mereu jucători. Mulțumim susținătorilor, atât celor prezenţi aici în sală, cât și celor din fața telefoanelor, care ne-au urmărit pe Facebook. Mulţumim și Primăriei Reșița pentru încă un an de susținere. Ce urmează nu știu să vă spun, nu am această calitate. Nu știm ce urmează, asta va decide clubul!”, a declarat Lucian Ignat, unul dintre cei mai experimentați handbaliști ai echipei.

CSM Reşiţa: Boban Vuiţa, Ionuț Tănasă, Bogdan Tomescu, Marius Bahan, Raul Heimbach (5 goluri), Marian Negru (12 goluri), Marius Negru, Andrei Bondoc (6 goluri), Lucian Ignat (3 goluri), Deniss Kirsch (8 goluri), Antonio Gîrban (1 gol), Dragoș Dăneasa (1 gol).

JCS-Ștefan Moraru