Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă, 12 octombrie 2019, începând cu ora 16, are loc acțiunea „It’s Time to Move outside the box“. Centrul de Voluntariat invită tinerii din Reșița să participe la activitate, în centrul orașului.

„Ce vom face? Vrem să construim un turn mare din cutii de carton, de genul jocului Jenga Tower. Pe fiecare cutie vom picta mesaje legate de mobilitatea tinerilor în Europa, de participarea tinerilor la viața comunității, de reciclare, mesaje legate de folosirea responsabilă a obiectelor din plastic, etc. Ce trebuie sa facă cei care vin la activitate? Să vină în centrul Reșiței cu o cutie de carton aflată în bună stare ca să putem clădi turnul, îmbrăcați în negru, cu un accesoriu verde (pălărie, eșarfă,panglică, mărgele, orice) și cu un mesaj pe care îl vor scrie pe cutie. Va fi o activitate la care toată lumea participă și vorbește. Ne dorim ca turnul pe care îl construim să fie impresionant. Activitatea va dura până în jur de ora 18,30. Facem această acțiune pentru a ne înscrie performance-ul pe harta evenimentelor la nivel european din campania Time to Move 2019“, spun voluntarii reşiţeni.

Time to Move este inițiată de Comisia Europeană și cuprinde o serie de evenimente pentru tineri, organizate în toată Europa în luna octombrie. Anul acesta, sloganul sub care se derulează campania este „Încearcă Europa!”. Aceste activități își propun să ajute tinerii să descopere sutele de posibilități prin care pot merge în străinătate și pot participa la un proiect internațional, pot explora Europa sau câștiga experiența de care au nevoie pentru viitorul lor. Exista o mulțime de oportunități privind educația, ocuparea forței de muncă, dar și programe de voluntariat pecare un tânăr le poate alege. Poate că acum este momentul ca tinerii să exploreze ceea ce Europa are de oferit.