Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru Fazarea proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin, Executivul lui Orban a alocat suma de 839 mii lei, iar pentru Fazarea proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată in județul Caraş-Severin“ a alocat suma de 49, 8 milioane de lei!

S-a publicat în Monitorul Oficial nr. 359 din 5 mai Ordonanța de Urgență Nr. 60 adoptată de Guvernul Orban. În vederea finalizarii proiectelor fazate cu finanțare UE din Caraş-Severin, proiecte aprobate încă din 2012, s-au alocat importante sume în bugetul Ministerului Fondurilor Europene. Sumele alocate pentru proiectele fazate se utilizează pentru suportarea costurilor aferente finalizării investiţiei pentru contractele încheiate între beneficiari şi furnizorii de produse, prestatorii de servicii şi executanţii de lucrări, cu care aceştia au încheiat contracte, precum şi costuri legate de relansarea procesului de achiziţie, în vederea atingerii obiectivelor proiectelor, în baza unei justificări întemeiate.

De asemenea, banii, printre altele, pot fi folosiţi la finanţarea costurilor suplimentare necesare semnării contractelor, ca urmare a depăşirii bugetelor alocate iniţial, dar şi pentru suportarea costurilor suplimentare necesare finalizării lucrărilor din motive neimputabile contractorului şi beneficiarului, în baza unei justificări prealabile întemeiate, dar şi pentru suplimentarea bugetelor contractelor de asistenţă tehnică şi supervizare pentru atingerea obiectivelor proiectelor, din motive neimputabile contractorilor respectivi şi beneficiarului.

JCS-N.C.