CARAȘ-SEVERIN – Asta a fost concluzia spinosului subiect al răs-scumpirii tarifelor implicate de gestiunea deșeurilor de la Deponeul de la Lupac!
După ce Jurnal CS și Caon scriau că s-au dus frânele lui Dunca și că Lupacul are liber la scumpiri, aleșii județului s-au răzgândit. Consilierul social-democrat Ioan Crina, care a inițiat proiectul, a ținut să precizeze, din capul locului, că a fost obligat de lege să pună pe ordinea de zi un asemenea subiect, dar că nu este deloc de acord cu majorarea tarifelor, motiv pentru care nu propune aprobarea prin vot. De altfel, și liberalii au respins din start o asemenea inițiativă.
Votul însă a generat câteva situații… d-ale lui Caragiale. Luat de valul votului pentru a asigura interimatul șefiei județului, proaspătul temporar președinte Marius Isac a supus votului, în loc de proiectul de hotărâre, referatul de aprobare al proiectului, scăpare neobservată de nimeni. Fiind totuși vorba despre un proiect impus de consilierul Ioan Crina, liderul de grup al social-democraților, au votat și „pro“, și „contra“ doi consilieri: Elena Borchescu și Mihai Bona. Mai luat din oală a fost stomatologul Gheorghe Stoichescu, tot din tabăra social-democraților, pe care votul l-a surprins intrând în sală. Și el a ridicat mâna „pentru“ scumpirea tarifelor la deșeuri, dar și-a retras-o repede, uitând să mai schițeze și vreun vot împotrivă.
„La punctul 2 a fost proiectul de hotărâre pentru ajustarea prețurilor la deșeuri, proiect care a fost respins, a precizat Marius Isac. A fost proiectul dlui Crina care l-a introdus pe ordinea de zi spre dezbatere. În urma dezbaterii, s-a hotărât respingerea proiectului. Grupul PNL a și declarat că va respinge, iar grupul PSD și implicit și noi am votat împotrivă. Cred că gradul de suportabilitate este destul de mare, nu este necesară acum o indexare a prețurilor la deșeuri. Mai mult decât atât, hai să nu zic că e o obligație, dar este normal ca viitorul consiliu județean care va fi investit să discute acest proiect pe ordinea de zi.“
Cu toate situațiile hazlii, am putut remarca o aparentă înfrățire între dreapta și stânga, iar dacă în timpul ședinței s-au schițat ceva săgeți de dragul camerei care transmitea în direct evenimentul, înaintea, în pauzele și după ședință relațiile au fost cât se poate de amicale și de condimentate cu zâmbete și îmbrățișări. Și chiar s-au scăldat la o terasă, la soare, în centrul urbei. În fond, a plecat Dunca, ghimpele care le-a stat în coastă. Și unora, și altora…
JCS-A.M.