Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primarul Marcel Vela a discutat recent, la Bucureşti, cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, posibilitatea înfiinţării în municipiul de pe Timiş şi Sebeş a unei case locale de pensii ce să deservească inclusiv cetăţeni din sudul judeţului, oficialul guvernamental arătându-se în favoarea unei astfel de iniţiative.

„În urma discuţiilor cu doamna ministru Câmpeanu, am ajuns la concluzia că în Caransebeş poate fi demarată o astfel de investiţie, importantăatât pentru cetăţenii din municipiu şi zona adiacentă, dar şi pentru cei care locuiesc până la Topleţ sau chiar în Valea Almăjului. Este vorba de peste 35 la sută din pensionarii din Caraş-Severin care, în prezent, sunt nevoiţi să meargă la Casa de Pensii din Reşiţa, să suporte distanţe mari, cozi interminabile, probleme administrative de multe ori foarte neplăcute, pentru că pensionarii nu stau foarte bine cu sănătateaşi cu resursele financiare”, a declarat Marcel Vela.

Municipalitatea urmează, în prima fază, să pună la dispoziţia Ministerului Muncii, în mod gratuit, un imobil pentru derularea acestei activităţi.

Lidia Almăjanu

2 Comments

  1. Exista un astfel de Birou chiar in centrul orasului in curtea Episcopiei. Insa atributiile tanarului de acolo sunt limitate. Telefonul nu functioneaza. Mai sunt si scrisorile cu confirmare de primire -costa in jur de 6 lei – transmise prin Posta. Initiativa este binevenita tinand cont ca „suntem” municipiu.

  2. Enache Simion Reply

    Poate e vreo coincidenta cum si in primaria orasului lucreaza numai spuma de drojdie din Armenis, fermentata de cumatrul vostru si alesi pe sprinceana de nea Caisa ?

Adaugă comentariu