Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Oamenii legii au amendat o administraţie de drum cu 14.500 de lei, dar şi doi dintre protestatarii care au blocat drumul, cu câte 600 de lei. Protestul ar putea fi reluat astăzi!

N-a trecut mult de când autorităţile judeţene anunţau sezonul plombărilor şi investiţiilor în infrastructura rutieră din zona Oraviţei, iar realitatea din teren continuă să-i nemulţumească pe oameni. Un protest spontan la care au participat aproximativ 50 de persoane a blocat circulaţia pe DN57, iar potrivit jandarmilor, pentru refuzul de a se legitima, două dintre ele au fost amendate contravenţional cu câte 600 de lei.

De la Poliţie am putut afla că, „pentru administratorul drumului, sancțiune contravențională în cuantum de 14.500, pentru faptul că nu a menținut viabilitatea drumului. Totodată se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare a circulației pe un drum public. Cercetările se fac deocamdată față de faptă, dar polițiștii au identificat persoanele care au dispus autovehiculele astfel încât să blocheze drumul“.

Nu este exclus ca și marți oamenii să protesteze în același loc, în ciuda amenzilor primite. „Trebuie să facem ceva până vor reabilita drumurile, nu să le cârpească din nou, nu ne ajută cârpiturile cu nimic. De 29 de ani nu sunt în stare decât să cârpească și într-o săptămână vor fi la loc gropile!! Trebuie să ieșim până se va face ceva, cu sau fără autorizație!! Marți vom protesta fără mașini!! Vom sta noi personal în mijlocul drumului dacă nu vom avea autorizație! Încercam să facem orice!“, spun oamenii nemulțumiți pe rețelele de socializare.