Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit demersurilor făcute de autorităţile locale, Reşiţa va avea cea mai modernă reţea şcolară. Pentru alte două unităţi de învăţământ, consilierii locali au dat undă verde în regim de urgenţă în vederea reabilitării!

Mai exact, au fost aprobate proiectele tehnice de execuţie pentru Grădiniţa cu Program Normal şi Şcoala Primară dintr-un cartier mai izolat al Reşiţei, cartierul Dealu Mare. Valoarea totală a lucrărilor de investiţii pentru modernizarea şcolii din acest cartier se ridică la peste 950.000 lei, cu o durată de execuţie de 12 luni. În incinta acestei unităţi de învăţământ se va construi şi un corp nou de clădire, care va uni şcoala de anexă.

Pentru grădiniţa din strada Badea Cârţan Nr.4, valoarea lucrărilor se ridică la 436.652 lei cu TVA. Lucrările vor consta în tencuieli, zugrăveli, termoizolaţie, precum şi în realizarea unui soclu din ciment pentru preluarea şi respingerea apelor meteorice. De asemenea, sunt prevăzute şi îmbunătăţirea spaţiului verde cu mobilier urban dar şi un teren de joacă echipat pentru copii, fiind consolidat totodată şi gardul ce protejează construcţia.

JCS-Nicoleta Moraru