Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nouă gimnaşti au efectuat miercuri dimineaţă primul antrenament sub supravegherea vicepreşedintelui federaţiei, Dan Grecu şi a secretarului general adjunct al forului, Mircea Apolzan.

„Am efectuat primul antrenament oficial în noua formulă a lotului olimpic de juniori. Deocamdată suntem într-o formulă restrânsă pentru că au venit doar sportivii de la Bistrița. După Naționalele care vor avea loc la Reșița, probabil se va completa acest lot cu încă câțiva sportivi”, a declarat antrenorul Robert Bălan.

Prezent încă de la primul antrenament, renumitul antrenor de gimnastică Dan Grecu a spus: „De această dată, la Reșița sunt condiții mai bune decât la Bistrița, fapt ce a făcut ca lotul olimpic să se pregătească aici. Copiii sunt dornici să facă performanță. Deocamdată nu sunt suficienți și vom căuta în continuare sportivi pentru a ne completa lotul. Cu siguranță că vor mai fi competiții de gimnastică de unde vom putea alege sportivi și sperăm să facem treabă bună. Avem speranțe mari pentru campionatele mondiale de juniori din anul viitor, iar în anul 2020, sperăm să obținem performanțe la campionatele europene de juniori. Ne dorim ca lotul olimpic de gimnastică pe care-l formăm acum să cuprindă cel puțin 16 sportivi”.

Revenirea oficială a lotului de juniori la Reşiţa va fi marcată printr-o festivitate ce va avea loc la jumătatea acestei luni şi la care este aşteptată să ia parte şi Andreea Răducan, preşedintele Federației Române de Gimnastică.