Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Regretatul antrenor a fost omagiat și în 2017 de gimnaștii din partea de vest a țării.

Moderna sală de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar Reșița a găzduit la finele săptămânii trecute cea de-a patra ediție a Memorialului Virgil Achim. O competiție organizată în memoria unui fost mare valoros antrenor de gimnastică din România, care a pregătit inclusiv sportivi din loturile naționale, chiar la Reșița, unde a coordonat elita juniorilor. Și în acest an, secția de gimnastică a CSS Reșița l-a omagiat pe Virgil Achim, prin mâinile căruia au trecut generații întregi de performeri. Astfel, aproximativ 100 de gimnaști din Reșița, Lugoj și Timișoara, de la grupele de începători până la Juniori I, au participat la întrecere, un util concurs de verificare înaintea competițiilor majore din calendarul Federației Române de Gimnastică. În premieră, spectatorii prezenți în sală au putut asista la câteva demonstrații oferite de echipa de fetițe a Clubului Sportiv Școlar Reșița, care activează într-un program experimental. La eveniment au fost prezente și soția, fiica și nepoata lui Virgil Achim.

„Ținând seama că ne batem ca de obicei pentru un loc pe podiumul Campionatului Național Școlar, am urmărit alături de colegii mei Mihaela Rugaci, Alexandru  Avram și Georghi Rotaru să reținem imperfecțiunile din evoluția gimnaștilor pentru a le corecta până la ora întrecerii de la Buzău. Pe de altă parte, competiția de la Reșița poate fi una benefică, stimulatoare pentru micii gimnaști din rândul cărora se vor forma viitorii campioni. Pe 24-25 martie vom avea o ultimă verificare, participând la Sibiu, la Cupa Cibinium”, a spus antrenorul Robert Bălan.

La Memorialul Virgil Achim s-a urmărit în primul rând verificarea potențialului fiecărei echipe înaintea Campionatul Național Școlar, programat la Buzău, în perioada 4-7 aprilie. Antrenorul Robert Bălan se va edifica în zilele următoare, după întrecerea de la Sibiu, asupra componenței echipei reșițene care va concura la Școlarele de la Buzău.