Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primul antrenament al echipei de fotbal a CSM Școlar Reșița a fost condus, luni, 16 iulie a.c., de Gică Barbu, noul antrenor al grupării din Valea Domanului.

În urma discuțiilor purtate cu primarul Mihai Stepanescu și cu președintele CSM Şcolar Reşiţa, Cristian Bobar, de comun acord au decis ca echipa tehnică să fie completată de Roco Sandu, ca secund, și Valentin Boșca, antrenor cu portarii. „Am fost contactat, mi s-a propus acest proiect și am acceptat, a declarat Gheorghe Barbu. De fapt discuțiile sunt mai vechi, de circa doi ani, iar acum am ajuns la Reșița. Chiar dacă nu cunosc prea multe despre lot, decizia mea este una îndrăzneață, fiindcă vreau să încercăm promovarea în Liga a II-a. Eu am metodele mele, iar ei, ca jucători, sper să mă înțeleagă. Pentru că am anumite principii pe care trebuie să le respecte, și să dăm drumul la treabă“.

La rândul său, prof. Cristian Bobar a precizat: „Am adus un antrenor pe care eu l-am respectat foarte mult și îl respect. Dar, în același timp mi-a fost și frică, pentru că este un antrenor căruia îi place foarte mult disciplina. Venirea lui mă ambiționează și îmi dă putere de muncă“.

Optimist s-a dovedit și primarul Mihai Stepanescu: „Am asistat la un prim antrenament. Am avut ocazia să-l cunosc personal și să schimb mai multe cuvinte cu domnul Gheorghe Barbu. Dar, toată lumea știe ce performanțe a are ca fost jucător și antrenor. Și, cred eu că am putea să facem o figură frumoasă în noul campionat. E adevărat că avem nevoie de implicare materială, de sponsori. Că de cârcotași avem parte din plin“.

Marius Moraru

5 Comments

  1.  La ce performante ati avut domnule primar matale cu Bobar ….,normal ca apar carcotasi,adica performante zero in divizia c(divizia carnat),macar dumn. va pricepeti la paduri,pe cand bobarul saracul nici sa vorbeasca nu stie…il mai face si profesor ziaristul ;)))))……..,cine sa vina sa va ajute cu asemenea amatori…s-au saturat cam toti de voi!!!!

  2.  Oare chiar rossoneri au nevoie de un Gică pentru a juca un fotbal competitiv? S-a demonstrat că orice antrenor adus din afara oraşului a dat chix cu dorinţa de promovare în eşalonul superior iar mercenarii lui Pelici sau Stoican nu şi-au meritat deloc banii daţi din buzunarul contribuabilului. Soluţia este simplă; răbdare cu juniorii clubului crescuţi de un Petru Panescu, Dănuţ Potoceanu, Rocco Sandu, Gheorghe Lupu (fie-i ţărâna uşoară!)şi alţi antrenori reşiţeni cu contribuţie importantă la afirmarea fotbalului la …Poli (Scutaru), la Dinamo (Moţi) la Petrolul (Zimmermann) şi exemplele pot continua. Cu jucători şi antrenori mercenari şi fără un ROI concret şi obligatoriu scandalurile vor continua la nefârşit cu efecte tot mai nefaste.asupra viitorului fotbalului din Valea Domanului.

Adaugă comentariu