Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de presă din Caraș-Severin a plecat sâmbătă, 13 martie, spre o lume mai bună. În ciuda firii vesele și a faptului că părea mereu un om sănătos, Covidul nu l-a iertat nici pe Lord Gogu, cum îi spuneau prietenii.

Gheorghe Dolot a absolvit Facultatea de Jurnalistică la începutul anilor 1970, iar de-a lungul vremii a lucrat în presa locală la ziarele Flamura, Flamura Liberă, Timpul, fiind și redactor-șef al ziarului Timpul, actualul Jurnal de Caraș-Severin, de unde s-a și pensionat în anul 2004. De la pensie și până în urmă cu puțin timp, dl Gogu cum îi plăcea să îi spunem, trecea aproape săptămânal pragul redacției: pentru a-și lua ziarul, pentru a ne vedea, pentru a glumi cu noi, pentru a ne încuraja să nu renunțăm, oricât de greu ar fi.

„Voi aveți tehnologie, lucrați mai ușor, mai bine decât noi care puneam literă cu literă pe plăci, așa că trebuie să țineți ziarul cât mai mult“, erau cuvintele pe care ni le spunea mereu. A fost un profesionist în domeniul gazetăriei, un om bun care avea un zâmbet pentru oricine.

Gheorghe Dolot a fost internat în spital de 12 zile, infectat cu coronavirus, iar în 13 martie a făcut infarct.

Înmormântarea va avea loc luni, 15 martie, în cimitirul din Lunca Bârzavei.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Redacția Jurnal de Caraș-Severin!