CARANSEBEȘ – Deși unii trâmbițau că Gheorghe Borcean a fost concediat abuziv și că i s-a interzis dreptul la muncă, judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara au considerat că decizia managerului spitalului din Caransebeș, de a-l trimite să se bucure de pensie pe Borcean, a fost una cât se poate de legală!
Asta după ce onorabilii judecători de la Tribunalul Caraș-Severin îi daduseră dreptate medicului chirurg, care ceruse suspendarea, prin ordonanță președințială, a deciziei prin care Bhupinder Singh a dispus încetarea raporturilor de muncă dintre Borcean și spital, plus 3700 de lei bani pentru avocatul angajat de cel care a condus ani de zile spitalul din Caransebeș.
„Admite apelul formulat de apelantul-pârât Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş împotriva sentinţei civile nr. 895/02.10.2024, pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin în dosar nr.1811/115/2024, în contradictoriu cu intimatul-reclamant Borcean Gheorghe. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată în sensul că: Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată în faţa primei instanţe. Fără cheltuieli de judecată în apel. Definitivă.“, se precizează în soluția pe scurt publicată pe site-ul Curții de Apel Timișoara.
Decizia magistraților timișoreni nu înseamnă și că s-a încheiat disputa dintre Gheorghe Borcean și spital, ci doar că încetează, pentru moment, raportul de muncă dintre cele două părți. Cazul pe fond, prin care Gheorghe Borcean a contestat decizia prin care i s-a suspendat contractul de muncă, are un nou termen la Tribunalul Caraș-Severin în data de 19 noiembrie. Și credem că oricare va fi soluția, cazul va ajunge din nou la Curtea de Apel Timișoara.
Medicul chirurg Gheorghe Borcean, care a împlinit recent 71 de ani, a fost de-a lungul anilor manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș și chiar președinte al Colegiului Medicilor din România. Luna trecută, conducerea națională a Colegiului Medicilor din România i-a invalidat acestuia mandatul de membru în Consiliul Național al CMR pe perioada 2024-2028, de membru în Consiliul CMR Caraș-Severin și de reprezentant în Adunarea Generală Națională pe aceeași perioadă!
JCS-R.M.
3 Comentarii
Onorabilii. Cei mai penali judecători și corupți sunt in Caras Severin. Nu mai exista comparație. Se vede in sentințe.
Pacat!Pleacă din sistem un mare chirurg!O mare pierdere pentru noi cei care îl cunoaștem pe domnul doctor și știm ce medic bun a fost! și câte vieti a salvat!
Din avion se vede că domnul fost chirurg, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, fost manager al Spitalului Municipal fost e.t.c….are vârsta de 71 de ani.
Oare nu există nimeni care să-l înlocuiască ?
Nu există nimeni pregătit să-i ia locul ?
Generația tânără, școlită în Occident, trebuie să aștepte un post până îmbătrânește sau până când dispare biologic titularul postului ?
Acest om, cu un c.v. admirabil dealtfel, chiar se crede unic, irepetabil și indispensabil ?
Dacă la Naționala de fotbal toți au refuzat, s-a angajat domnul Lucescu la 78 de ani.
Dar oare la alte organe și instituții ale Statului, tinerii au interdicție ?
Știți câți ani are Adrian Vasilescu, purtătorul de cuvânt al B.N.R. ?
Lăsați tinerii să muncească și să trăiască.
Leon Dănăilă și Mugur Isărescu sunt doar niște excepții care confirmă o regulă.
Regula este, ca un om ajuns la vârsta pensionării să cedeze locul tinerilor doritori de muncă. Este un lucru de bun simț ca bătrânii să se ocupe de nepoți, nu să le distrugă viitorul. Dacă la 71 de ani încă vrei să mai muncești la Stat, când te vei mai bucura de pensie și timp liber ? Sau de șah, pescuit și călătorii ( dacă nu ai pe nimeni) ?
Ne întrebăm de ce pleacă tinerii afară ?
Iată un motiv, în cazul expus în articol.