Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Școala Gimnazială Nr. 8 din Reșița este implicată într-un proiect cu Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, numit „Integrare sustenabilă, socială și educațională prin activități sportive”.

Acest proiect urmărește dezvoltarea de metodologii specifice, educaționale, creșterea participării la actul educațional și îmbunătățirea ratei de transfer la ISCED 3, bazat pe activități sportive. De asemenea, Gen. 8 va beneficia în urma acestui proiect de materiale didactice și de finanțarea unei mese calde pentru copiii din ciclul gimnazial.

„Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 4.450.000 euro, iar pachetul pentru servirea mesei calde este în stadiu de licitație. Vreau să mulțumesc pe această cale Primăriei Reșița și conducerii Liceului Teoretic <<Traian Vuia>> pentru disponibilitatea oferirii spațiului pentru a lua masa la cantina liceului. În cadrul proiectului vor fi diferite activități incluzive bazate pe sport, sesiuni de consiliere și orientare, activități de educație non-formală bazată pe desprinderea de abilități necesare în procesul de integrare și a prevenirii absenteismului școlar. De asemenea, se încearcă participarea la un număr cât mai mare de activități sportive și oferirea unei mese calde la terminarea programului școlar pentru elevii noștri”, a spus prof Artur Schvaner, director adjunct al Școlii Gimnaziale Nr. 8 din Reșița.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu