Gazul, un vis nu prea îndepărtat pentru unele cartiere reşiţene - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria Reşiţa le dă speranţe locuitorilor din Doman, Secu, Cuptoare şi Moniom. Asta pentru că, recent, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru o nouă investiţie: extinderea reţelei de gaze naturale şi branşamente pentru aceste cartiere aparţinătoare Reşiţei!

În prezent, locuitorii din aceste zone consumă pentru încălzirea locuinţelor, pentru apa caldă menajeră, pentru prepararea hranei, drept combustibil lemnul, peleţii, curentul electric, combustibilul lichid uşor, păcură, motorină sau butelii cu GPL, propan, butan, iar în ultima perioadă unii locuitori ai acestor cartiere şi-au instalat panouri solare.

Pentru deservirea locuitorilor din Secu, Cuptoare, Doman şi Moniom, soluţia aleasă de către municipalitate prin studiul recent aprobat a fost extinderea reţelelor de gaze naturale deja existente. Pentru acest lucru, devizul general al investiţiei aprobat se ridică la suma de 14.923.147 lei, în care este inclusă şi cota legală de TVA, iar potrivit proiectantului, lungimea totală a reţelelor necesare pentru realizarea acestei investiţii este de 31.617 m, din care pentru Moniom 6.677 m, pentru Doman 10.220 m, iar pentru Secu şi Cuptoare 14.700 m.

JCS-Nicoleta Moraru