Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Partida a început cu elevii lui Leontin Doană în atac, iar amfitrionii, practic, au intuit că trebuie să-nceapă „tare” pentru a menţine situaţia sub control.

Prima ocazie importantă a partidei a aparţinut reşiţenilor, care au trimis primul şut la poartă al meciului prin atacantul Casian Doană (min. 3), însă portarul Neagoe a fost la post. Gazdele au deschis scorul dintr-o fază fixă, generată de un fault tactic a lui Breşneni şi de un plasament greşit a lui Petruţ, însă totul s-a dovedit a fi, în final, doar un simplu foc de paie. Golul lui Petcu nu a făcut altceva decât să-i întărâte şi mai tare pe reşiţeni. De altfel, galeria condusă de Marcel Guşcă le-a reamintit lui Breşneni et. comp. că trebuie să lupte, pentru că scenariul filmului CSM Şcolar Reşiţa – FC Voinţa Lupac se repetă, în sensul că tot oaspeţii au deschis scorul, dar pe fondul unui joc frumos, elevii lui Leontin Doană au întors rezultatul. După numai şase minute, CSM Şcolar Reşița a restabilit egalitatea, iar recitalul fazelor fixe începuse deja. În plan fotbalistic, se spune că Leo Doană are aproape o sută de „scheme” de joc la faze fixe, pe care le-a exersat cu perseverenţă cu elevii lui. Rezultatul eficienţei s-a văzut la Şimian, unde CSM Şcolar a dominat de o manieră categorică echipa gazdă şi asta, în primul rând, datorită schemelor făcute la fazele fixe, fie că a fost vorba de lovituri libere directe sau cornere. Una peste alta, atacanţii Casian Doană şi George Beloescu au dejucat jocul la ofsaid al liniei defensive amfitrioane, iar pe flancuri Liuba, Costescu, Szijj şi Negrei au făcut legea şi au fost de „serviciu” cu rândul în a desface apărarea condusă de către Truşcă. Eficiente au fost şi urcările în atac ale lui Banc şi Covăsală, în timp ce Breşneni a fost de departe „creierul” lucid al Şcolarului, prin modul cum şi-a condus coechipierii către victorie. Pe lângă schemele de la fazele fixe, reşiţenii au avut combinaţii frumoase în careu, un-doi-uri care i-au făcut K.O. pe olteni. La scorul de 1-3, atacantul Enea, cel care a cochetat în campionatul judeţean cărăşean cu AS Hercules Herculane, a avut o mare ocazie de a înscrie, dar Petruţ s-a opus miraculos golului doi al gazdelor, printr-o paradă eficientă. Finalul primei reprize i-a găsit tot pe reşițeni în atac, dar şutul lui Bogdan Szijj a trecut peste poarta apărată de Neagoe.

Imediat după pauză, CSM Şcolar şi-a continuat marşul triumfal şi a înscris rapid prin Liuba, de departe unul dintre cei mai activi jucători reşiţeni, iar istoria meciului de baraj era aproape scrisă. Imediat după golul șase al lui Casian Doană, a urmat o ratare a aceluiaşi jucător, care şi-a „refuzat” pur şi simplu dubla, după un şut sec din alergare care a ocolit poarta lui Neagoe.

CS PANDURII CERNEŢI – CSM ŞCOLAR REŞIŢA 1-6 (1-4)

18 iunie 2016, ora 18,00; Teren: Ion Floricică (Şimian – Mehedinţi); Spectatori: 800.

Au marcat: 1-0: PETCU (8); 1-1: BELOESCU (14); 1-2: COSTESCU (23); 1-3: BELOESCU (29); 1-4: LIUBA (39); 1-5: LIUBA (51); Casian DOANĂ (63).

Arbitri: Flueran Viorel Nicuşor (Craiova ) – Zamfir Doru (Slatina), Pătraşcu Cristian Daniel (Craiova).

Observatori: Ciev Zaharia (Timişoara ); Găman Sorin Sergiu (Târgu Jiu).

CS Pandurii Cerneţi (antrenor Mihai Caliţoiu): Neagoe– Lăpădat (min. 22, Pele), Truşcă, Amza, Bologa– Vătuiu (min. 21, V. Creţu), Cr. Creţu (min. 46, Vălceanu), Cârcioran (min. 53, Buşoi), Mătăsăreanu (cpt.) – Petcu – Enea.

Pe bancă: Buşeu – Bonţoi, Lazăr.

CSM Şcolar Reşiţa (antrenor Leo Doană): Petruţ – Szijj, Banc, Covăsală, Negrei – Costescu (min. 58, Al. Ciucur), Breşneni (cpt.) (min. 63, Bloju), Costachi, Liuba (min. 65, V. Marcu) – C. Doană, Beloescu (min. 54, Curelea).

Pe bancă: Domăneanţ – Ţoţu, Al. Coviţ.

Golurile: 1-0: Breşneni a oprit prin fault o acţiune ofensivă a amfitrionilor la 22 de metri, uşor lateral stânga. Mjilocaşul ofensiv Petcu a înscris din fază fixă, cu un şut puternic, pe jos, în dreapta lui Petruţ; 1-1: În urma unei acţiuni prelungite de atac pe flancul stâng, Liuba a centrat pentru George Beloescu, care s-a înâlţat peste întreaga defensivă gazdă şi a înscris cu capul din 6 metri; 1-2: Acelaşi Liuba a executat înalt în careu, după un corner, iar Costescu a înscris cu un şut cu latul lângă bara din dreapta lui Neagoe; 1-3: Omniprezentul Liuba a executat o lovitură liberă în careu, Banc a urmărit mingea în careul de şase metri şi a făcut aşezare pentru George Beloescu, care a înscris cu un şut din alunecare, de la 5 metri; 1-4: Costescu a scăpat singur pe flancul drept şi i-a pasat în centrul careului lui Beloescu, care a preferat o pasă pentru Liuba, venit din spate. Acesta s-a distrat cu defensiva amfitrionilor şi ajuns la patru metri de buturile lui Neagoe, l-a învins pe acesta cu un şut puternic pe centru; 1-5: Costescu a centrat perfect pe jos de pe flancul drept, iar Liuba venit din spate la bara a doua a înscris cu un şut pe jos de la 5 metri, pe centrul porţii; 1-6: Nou intratul Alexandru Ciucur a centrat pe jos, după o acţiune ofensivă iniţiată pe flancul drept, iar Casian Doană a urmărit atent şi a finalizat cu un şut sec la colţul lung.

Declaraţii după meci…

Mihai Caliţoiu (antrenor Pandurii Cerneţi): Din păcate, acest meci nu s-a terminat prea bine pentru noi. Eu sunt de numai trei săptămîni la echipă, am încercat să schimb ceva. Din păcate, n-am beneficiat de o pregătire fizică adecvată pentru acest meci de baraj. S-a terminat cum nu se putea mai rău pentru noi. Este o diferenţă de scor foarte mare. Felicit echipa oaspete, care a câştigat de o manieră categorică. Sperăm să terminăm acest baraj onorabil, mai fiind un meci retur de disputat. Atât am putut astăzi, a fost o zi foarte proastă pentru noi! Trebuie să-nvăţăm ceva din această înfrîngere şi să mergem mai departe. La acest scor şi la pregătirea fizică pe care o avem, eu spun că Reşiţa este promovată la ora actuală. Îi doresc succes, este o echipă de tradiţie şi este bine pentru fotbalul românesc că echipele de tradiţie nu dispar, ci renasc.”

Gheorghe Popa (director sportiv CSM Școlar Reşiţa): Am mai spus-o şi mă repet, că ne-am dorit să ajungem la acest meci de baraj. Ne-am dorit să începem primul meci bine. S-a adeverit acest lucru, pentru că avem un lot format din jucători tineri, iar cei care sunt mai vârstnici îşi pun experienţa în slujba echipei. Echipa noastră a fost în mod evident mai bună decât echipa gazdă şi ţin în mod special să felicit echipa şi pe Leo Doană, care a pregătit meciul în cele mai mici detalii. Felicit şi echipa gazdă, care a ajuns la meciul de baraj. Este al treilea an consecutiv când ratează promovarea, sper ca la anul să se organizeze mai bine, pentru că este nevoie de o echipă de liga a treia şi în această zonă. Remarc întreaga noastră echipă, a dat dovadă de caracter, mai ales că am început meciul de la 0-1, la o inexactitate a căpitanului nostru şi o greşeală de plasament a portarului, dar am depăşit cu bine momentul de debut, mai puţin reuşit. Am văzut un jucător cu potenţial la adversarul nostru, pe care l-am chemat în iarnă la Reşiţa, dar nu s-a putut opera acel transfer dorit, din varii motive. Este vorba de căpitanul de echipă, Mădălin Mătăsăreanu. S-a văzut pregătirea noastră mai bună, individualităţile de la echipă….


Adaugă comentariu