Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Voleibaliștii pregătiți de Răzvan Parpală au revenit deja la antrenamente, în lotul gugulan apărând și nume noi față de ultimul joc disputat în decembrie.

Conducerea clubului a decis să renunțe la serviciile extremei Nemanja Stevanovic iar cel mai reprezentativ jucător al Banatului, centrul Fabian Birău, s-a retras din activitate, urmând să ajute echipa din postura de antrenor secund. În aceste condiții, Banatul s-a orientat încă odată spre jucătorii sud-americani, astfel că la primul antrenament, desfășurat în sala Clubului Sportiv Școlar, a participat și centrul Cristian Carabali (22 de ani, 2,04 m), internațional columbian U23, coleg la națională cu celălalt centru al gugulanilor, Leandro Mejia, unul dintre cei mai buni jucători al Banatului în prima parte a campionatului. Și în locul lui Stevanovic a fost adus un alt jucător, ucraineanul Stanislav Korniienko (31 de ani, 1,94 m), ultima oară la Vibo Valentia, echipă cu care a promovat în cel mai puternic campionat din lume, prima ligă italiană. Kornienko se va alătura lotului gugulan începând de joi, 5 ianuarie.

„În primul rând, La mulți ani caransebeșenilor! Primul antrenament a fost unul de acomodare, după, pentru unii cârnați, pentru străini mai puțin, ei nu au avut treabă cu aceste tradiții ale noastre. Avem doi jucători noi, sperăm să-i înlocuiască cu bine pe cei care nu mai sunt în lotul nostru. În perioada aceasta scurtă de timp trebuie să tragem tare pentru că ne așteaptă un meci greu acasă, cu Dejul”, ne-a declarat antrenorul Răzvan Parpală. Primul meci oficial al Banatului este pe 21 ianuarie, acasă, în Polivalentă, cu Unirea Dej, echipă care s-a întărit în pauza de iarnă cu doi jucători de valoare, ungurul Nagy și macedoneanul Angelovski.