Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea n-a mai reuşit să obţină bani pe Urban Inovative Action întrucât aleşii reşiţenilor n-au căzut de comun acord să preia şi halda de zgură, una din componentele proiectului.

Funicularul și toate promenadele, huţulele, tirolienele şi bungee jumping-ul de deasupra Centrului Civic rămân tot acolo unde erau şi acum vreun an: pe hârtie! Asta pentru că aleşii urbei n-au reuşit să bată palma pentru una din componentele drumului oţelului: halda de zgură.

Despre proiectul care trebuia depus luna trecută, primarul Ioan Popa mărturiseşte: „Nu l-am depus pe UIA, pe Urban Inovative Action, pentru că – vă spun cinstit – n-am reuşit să-i determin pe colegii mei să accepte să luăm halda de zgură. Acolo era o chestiune mai complexă, funicular, halda de zgură, şi n-am reuşit să-i conving să ia halda de zgură. Există temeri. E un cartof fierbinte o haldă de zgură de 10 milioane de tone, şi nu şi-o asumă oricine cu uşurinţă. Şi atunci încercăm să mergem pe altă axă. (…) Ideea rămâne aceeaşi, vom face bungee jumping, vom face tiroliană, tot ce ştiţi, promenadă, absolut tot. Dar va trebui să găsim altă sursă de finanţare“.

De ce fug aleşii de Valea Ţerovei? „Se abţin, sincer, şi ai mei, ca să zicem de dreapta, pentru că repet: ai o haldă de zgură de 10 milioane de metri cubi de steril, de care sunt convins că ruşii ar vrea să scape – s-ar bucura şi ei să scape de ea, nu? – pe care vrei s-o ecologizezi. În principiu, ca administraţie publică, poţi să obţii mai uşor fonduri decât o firmă privată, ca s-o ecologizezi. Dar până nu se ştie, nici ai noştri n-ar vrea s-o ia, ca să nu rămânem cu ea, ruşii ar vrea s-o dea şi nu ne înţelegem. O să vedem. Eu sper să găsim o soluţie pentru că am analizat situaţii de acelaşi gen în Belgia, în Franţa. Pentru Dumnezeu, sunt fabrici de oţel în toată lumea asta şi toţi au avut problemele astea, pe care şi le-au rezolvat“, a precizat primarul.

2 Comments

  1. Alt vis erotic al „vizionarului” nostru Primar,care se transforma intr-o dulce deziluzie si se duce…ca un fum in eter!Nu stiu cat ne mai abureste Dom Primar cu fanteziile sale atat de marete,care,rand pe rand,se evapora!Da bine la prostime,da bine in scop electoral,asa e,dar lumea s-a cam saturat de promenade,de alei,de platani si parcuri!Vrea sa vada si investitori seriosi,vreo firma,vreo fabrica,locuri de munca pentru resiteni ,deoarece in parcul industrial de la Terova se inalta falnic doar AUTOLIV-ul,unica investitie serioasa in Resita,de pe vremea odiosului Stepanescu!Dom Primar,nu mai merge asa,lumea te judeca si si-a cam pierdut rabdarea!

  2. atita tam tam pt nimic. sinteti cu capul in nori si voua va arde de furnicular. ? aiurea.

Adaugă comentariu