Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Fumat a fost doar unul, de 19 ani. Parfumați au fost mai mulți. Unul dintre ei nu s-a lăsat oprit cu una, cu două, ci doar după o urmărire ca-n filme, în urma căreia a ieșit cu mașina în decor, împreună cu pasagera din dreapta!

În noaptea de miercuri spre joi, la ora 3.40, pe Aleea Rapsodiei din Caransebeș, a fost tras pe dreapta autoturismul condus de tânărul de 19 ani. „A fost testat cu aparatele din dotare, cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultând suspiciuni în cazul consumul de substanțe psihoactive. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea prezenței acestor substanțe în organism. Rezultatul analizelor toxicologice constituie probă în cadrul dosarului penal întocmit în acest caz, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.“, relatează IPJ.

În aceeași noapte, la ora 1.30, polițiștii rurali au încercat să tragă pe dreapta, pe DN 68, în comuna Băuțar, „un autoturism al cărui conducător, la vederea semnalului regulamentar de oprire efectuat de polițiști, nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea lui până la intersecția cu DC 2- Vama Marga, unde conducătorul auto a pierdut controlul vehiculului și a ieșit în afara părții carosabile. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 30 de ani din comuna Marga, care a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicat fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nici conducătorul auto, nici pasagera din autoturism nu au suferit vătămări corporale în urma evenimentului rutier. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.“

Polițiștii au prezentat și câteva cazuri petrecute anterior. La Bocșa a fost surprins un bărbat de 38 de ani care circula fără permis, cu un autoturism care avea montate numerele altuia. El s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și cu numere false. Alt bărbat, de 69 de ani, din Caransebeș, a fost surprins de un cetățean conducând haotic prin municipiu, lucru sesizat unui echipaj de poliție. Oamenii legii l-au surprins pe șofer care, la testarea cu alcooltestul, a obținut un rezultat de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Așa că a fost condus la o plimbare până la spital, pentru o scurtă recoltare, alegându-se cu un binemeritat dosar penal.

„Vigilența participanților la trafic a contribuit încă o dată, la reducerea riscului rutier. Circulați responsabil, în siguranță, aveți grijă de viața dumneavoastră și nu fiți indiferenți la ceilalți participanți la trafic!“, a precizat, în încheiere, Poliția județului.

JCS-A.M.