Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Câțiva suporteri ai CSM Reșița au fost amendați de Jandarmerie pentru spectacolul pirotehnic de la partida cu Universitatea Cluj!

„Din păcate nu s-a înțeles cum trebuie susținută echipa favorită. Chiar de la debutul meciului de fotbal dintre echipele CSM Reșița și U Cluj, disputat pe arena sportivă <<Mircea Chivu>> din municipiul Reșița, susținătorii echipei gazdă au folosit materiale pirotehnice, interzise de legislația în vigoare. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au fost obligate să intervină în zona adiacentă arenei sportive, deoarece un grup de susținători, aflați la liziera pădurii, a aprins mai multe fumigene si au folosit materiale explozive, încălcând prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive. În urma verificărilor și a imaginilor de la fața locului, efectivele de ordine au condus mai multe persoane la sediul inspectoratului pentru întocmirea actelor prevazute de legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Caraș-Severin.

În urma celor întâmplate, trei dintre suporterii conduși de Marcel Gușcă care au fost conduși la sediul inspectoratului s-au ales cu dosare penale, pentru faptul că au folosit materiale pirotehnice interzise.

„În urma incidentelor petrecute în zona adiacentă arenei sportive <<Mircea Chivu>> din municipiul Reșița, cu ocazia desfășurării competiție sportive dintre echipele CSM Reșița și U Cluj, efectivele de ordine au întocmit actele premergătoare pentru trei susținători ai echipei gazdă, aceștia fiind susceptibili de comiterea unei infracțiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei de după partida de ieri, din Valea Domanului.

Liderul Guardia Ultra 1995, Marcel Gușcă, nu a dorit să comenteze decizia Jandarmeriei Caraș-Severin. „Nu comentez, prefer să mă bucur de victoria extraordinară a băieților”, a precizat liderul suporterilor reșițeni.

JCS-Ș.M.