Caraş-Severin, Romania

Lupta pentru şefia PDL a început cu mult înaintea anunţării oficiale a candidaţilor. Până la urmă, dintre toate variantele vehiculate, la final au rămas numai trei – Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu. Aşa cum era de aşteptat, lupta s-a dat numai între primii doi. Iar sâmbătă, Boc a obţinut victoria cu 868 de voturi, faţă de cele 499 ale lui Blaga şi 24 ale lui Paleologu.

Iniţial, Sorin Frunzăverde îşi anunţase şi el candidatura pentru şefia partidului, însă ulterior a ales să o sprijine pe cea a lui Vasile Blaga. Şi din această poziţie liderul cărăşean era tot candidat, însă pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL-ului. După înfrângerea lui Blaga, liderul democrat-liberalilor cărăşeni a ales să continue în cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte. Cursă în care Gheorghe Flutur a obţinut cele mai multe voturi din partea delegaţilor democrat-liberali, fiind urmat de Sorin Frunzăverde, Roberta Anastase şi Teodor Baconschi.

Cristian Boureanu şi Constantin Ostaficiuc, susţinători ai lui Blaga, care se înscriseseră în competiţia pentru postul de prim-vicepreşedinte al PDL, şi-au retras candidaturile, şi nici Cezar Preda nu a mai candidat pentru funcţia de secretar general. În schimb, Sorin Frunzăverde a rămas în cursă până la capăt.

Liderul PDL Caraş-Severin a vorbit în discursul său de prezentare a candidaturii despre faptul că unitatea partidului trebuie susţinută şi prin fapte, nu doar prin vorbe: „Voi vorbi despre spiritul de unitate. Era firesc, pentru că în periplul pe care l-am făcut în această ţară, în timpul prezentării moţiunilor, ne-am adresat militanţilor noştri şi le-am vorbit în acest spirit, spiritul de unitate. Un spirit autentic al PDL, în urma căruia am reuşit să câştigăm bătălii, să obţinem victorii. Este firesc ca unitatea clamată aici să fie susţinută şi de fapte. În acest sens este candidatura pe care eu o propun pentru funcţia de prim-vicepreşedinte“.

Pe de altă parte, acesta nu a uitat să vorbească nici de Convenţie, afirmând că „viaţa există în principal în afara acestei convenţii. Când luminile acestei rampe se vor stinge, noi cei de la PDL va trebui să ne regăsim în interiorul zidurilor cetăţii, mai puternici şi mai fermi decât oricând în demersul nostru de înnoire a ţării, pe baza dreptei române axate pe valorile populare europene“.

Se pare că discursul său, pe lângă faptul că aduce zeci de mii de voturi din judeţ cu fiecare ocazie, i-a convins şi pe delegaţii PDL, Sorin Frunzăverde fiind ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii.