Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Autoritatea de frontieră din zona de vest a scos la mezat proiectul de amenajare a malului Dunării, la Moldova Nouă, întrucât a primit ambarcațiuni de la centru și se vede momentan nevoită să le acosteze la mal folosind amenajamente aparținând căpităniei portului! 

Proiectul de amenajare a malului Dunării la Moldova Nouă are ca obiectiv principal lucrări de construcții de pereți de chei și are o valoare totală estimată la 10.662.274,12 lei. În prezent, structura locală de frontierăSectorul Poliției de Frontieră Moldova Veche – are în dotare 5 șalupe, 6 ambarcațiuni de intervenție și două pontoane, ce vor fi relocate în noua locație. „În perioada 2002–2018, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a achiziționat, din fonduri externe nerambursabile, circa 220 nave și mijloace plutitoare, necesare îndeplinirii misiunilor specifice. Una dintre problemele logistice majore este lipsa spațiilor de acostare, bazare și staționare a tehnicii de marină. În prezent, din cauza lipsei spațiilor amenajate pentru mijloace plutitoare, în zona Moldova Nouă, bazarea se realizează, în mod necorespunzător, în dana triplă, în zona portului turistic, la un cheu aparținând Căpităniei Portului Moldova Nouă!“, se arată în anunțul de licitație.

Ofertanții sunt așteptați până în 13 aprilie, când va avea loc și deschiderea ofertelor, în SICAP. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, iar câștigătorul va încheia un contract de achiziție publică de lucrări cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. Perioada de derulare este de 18 luni de la data semnării.

JCS-Antoniu Mocanu