Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a participat luni la ceremonia de deschidere a anului școlar 2022-2023 la câteva unități de învățământ din Caransebeș!

Nu la toate, din cauza programului foarte strâns, dar la cele două colegii importante, „C.D. Loga” și „Traian Doda”, precum și la „bobocul învățământului caransebeșean”, așa cum a caracterizat edilul noua secție a Liceului Baptist Reșița, din incinta fostei Școli Generale nr. 7. Mulți copii, parcă și mai mulți părinți și bunici, flori aproape la fiecare elev în mână, spre bucuria comercianților, dar și multă emoție, mai ales la cei care au pășit pentru prima oară într-o școală sau grădiniță, întâmpinați de cadrele didactice.

„Nu am reușit să ajung la toate școlile, sunt foarte multe, paradoxal, numărul școlilor din municipiu a crescut în vreme ce populația școlară a scăzut, dar e bine că există concurență și pe piața educației. S-au înființat unități școlare noi, avem un liceu privat, mai nou avem și o secție a Liceului Baptist din Reșița în fosta Școală Generală 7. Începerea noului an școlar e cea mai importantă sărbătoare a unei comunități, pentru că aici sunt prezenți, indiferent de culori politice sau culte, și părinții și elevii, sunt lăsate la o parte toate animozitățile, sunt doar speranțe, vise, zâmbete și momente frumoase. Le doresc tuturor succes și să fie această zi și întregul an școlar pe măsura așteptărilor lor”, le-a transmis primarul Felix Borcean celor care au început un nou an școlar.

Edilul a amintit și de proiectele pe care municipalitatea le are în lucru la capitolul învățământ: „Sunt proiecte în lucru, pentru Corpul B de la Traian Doda (Generală 8), spre exemplu, la fel cum sunt pentru Corpul B de la Liceul Decebal (Generală 2), pentru Liceul Dacia. Sunt proiecte pentru care așteptăm finanțare, ca în final toate unitățile de învățământ din Caransebeș să arate așa cum ne dorim cu toții, dar de asemenea, vrem să existe o muncă de calitate și în interiorul acestor școli”.

Printre cei prezenți, i-am mai zărit, în calitate oficială, pe viceprimarul Bebe Pasere, vicele CJ, Marius Isac sau inspectorul școlar Cecilia Clipa, dar și doar ca părinți pe administratorul public al județului, Andrei Ungur, sau pe consilierul președintelui Dunca, Zache Rădoi.

JCS-Răzvan Mihalcea