Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a susținut marți, 25 iunie, primul antrenament de după vacanță, iar obiectivul echipei va fi intrarea în play-off, mai ales că acum rosso-nerii au drept de promovare! 

Lotul echipei este format în acest moment din 30 de jucători, dintre care vor rămâne 25 la plecarea în cantonamentul din Slovenia. Ca și noutăți îi putem preciza pe Marius Cioiu de la FC Botoșani, Florian Haită de la FC Argeș, care încă aparține de Farul, dar în mare măsură va semna cu Reșița și fundașul central Cristian Bocșan de la Poli Timișoara. Haită va juca pe postul de mijlocaș ofensiv și a fost adus pentru a-l înlocui pe Drăghiceanu, cel care a plecat la Sepsi în Superligă.

„Timp de două săptămâni ne vom pregăti în Reșița, iar apoi vom merge în cantonament, în Slovenia. Vom avea și câte două antrenamente pe zi la baza proprie și vom juca și câteva amicale. Băieții au nevoie de jocuri, chiar dacă-s amicale și chiar dacă ne aflăm în perioada de încărcătură fizică. Punem mare accent pe pregătirea fizică în acest moment. Am fost foarte atent referitor la transferurile de jucători și împreună cu Cristi Bobar și staff-ul tehnic am vrut să mergem pe continuitatea vechiului lot. Sper că cei trei jucători aduși vor aduce un plus, mai ales că vom fi lipsiți de Drăghiceanu și trebuie să fim foarte atenți la ce vom pune în schimb. De aceea am ales un jucător care încă nu este 100% al nostru, dar el deja este la antrenamentele noastre și sper că va semna cu noi. Mă refer la Haită, care este un jucător talentat și tehnic. Mai avem nevoie de un atacant sau de un jucător ofensiv. Se pare că va fi un campionat mai greu, dar suntem o echipă susținută de o galerie senzațională, jucăm bine pe teren propriu și cu o atmosferă bună putem ajunge în play-off. Avem motive să sperăm, dar nu va fi un capăt de țară dacă nu se va întâmpla acest lucru. Noi vom face tot ceea ce va ține de noi să atingem obiectivul.”, a spus antrenorul Flavius Stoican.

„Le-am urat bun venit băieților și eu unul sunt optimist. Am rămas cu majoritatea lotului de anul trecut, deoarece jucătorii au făcut o figură frumoasă și ne dau speranțe pentru viitor. Avem și trei noutăți, este vorba despre Cioiu, Haită care 90% este al nostru și Bocșan. Cioiu a venit de la FC Botoșani. La Haită așteptăm acordul de la Farul Constanța, deoarece el este încă jucătorul lui Gheorghe Hagi, dar el a venit la noi de la FC Argeș. Bocșan este un jucător care a fost căpitan la Poli Timișoara, joacă pe postul de fundaș central și are o talie impresionantă. Sper că o să fie util echipei. Mai sunt jucători în probe, în această săptămână vor fi văzuți toți de Flavius Stoican și vom vedea cine va rămâne și cine nu. Avem 30 de jucători, lotul pentru cantonament va fi probabil de 25, deci va fi bătaie pe locuri. Fiecare jucător trebuie să-și câștige locul. Vom juca și două meciuri amicale, unul dintre ele va fi cu FCU Craiova pe data de 10 sau 11 iulie și mai căutăm încă un adversar. Avem nevoie de meciuri pentru a vedea valoarea lotului. Cantonamentul din Slovenia va fi din 15 iulie și până pe 26 sau 27, la Rogla, acolo unde am fost și anul trecut. Condițiile sunt foarte bune, avem teren de antrenament, un hotel în pădure și cam asta este tot ceea ce avem nevoie. Ne axăm pe antrenamente, refacere, vitaminizare și mâncare. Vom juca și cinci amicale în Slovenia, unul va fi cu echipa lui Cosmin Contra și apoi cu încă o echipă din Arabia. Urmează să stabilim și următoarele trei meciuri de pregătire.”, a declarat și Cristi Bobar, directorul CSM Reșița.

Va fi un sezon mai greu ca și cel care a trecut, este de părere Cristi Bobar: „Cred că va fi un sezon mai dificil cel care urmează, deoarece sunt mai multe echipe care se vor bate la play-off. Va fi Corvinul, Șelimbăr, FC Argeș, Chiajna sau Voluntari. Sunt câteva echipe favorite, dar ne vom juca șansa și vom miza pe jucători și pe grupul nostru unit. Cred că s-a format la această echipă un grup unit și asta contează foarte mult!”

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu