Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls Reșița a obținut prima victorie din actualul sezon din Liga 1, 3-1 cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Echipa antrenată de Daniel Amariei a marcat prin Nicoleta Lazăr (min. 39), Rita Panova (min. 75) și Rebeca Ursachi (min. 81), iar golul oaspetelor a fost înscris de Diana Pop în prelungirile partidei. După această etapă, Reșița a urcat pe locul 9 în Liga 1 de fotbal feminin!

Este o zi istorică pentru clubul nostru, prima noastră victorie în Liga 1. Sunt extrem de fericit, cred că a venit norocul şi la noi. Fetele şi-au dorit foarte mult, au luptat până în ultima secundă, şi nu pot decât să le mulţumesc din suflet pentru asta. Felicit şi oaspetele, deoarece au făcut un joc foarte bun, au avut multe ocazii, doar că, din păcate pentru ele, au avut în faţă doi portari în zi mare, care au avut nişte intervenţii incredibile. Am riscat de la început, pentru că simţeam că putem să scoatem trei puncte. Din acest motiv, am folosit-o ca atacant pe Rita Panova, care este portăriţa noastră, dar are şi calităţi ofensive. După cum aţi văzut, ea a pus umărul la toate cele trei faze. La prima fază a obţinut penalty, la cea de-a doua a dat un gol superb cu capul, iar la a treia fază a dat pasa de gol. Ce pot să spun, e extraordinară, dacă aş putea, aş clona-o pe fata aceasta. Sper din suflet să ne revină pofta şi dorinţa de a juca tot mai bine, de la joc la joc. Sunt foarte mulţumit de jocul fetelor, sunt mult prea fericit şi nu pot să reacţionez altfel, a declarat, emoţionat, antrenorul Daniel Amariei.

De cealaltă parte, antrenorul Liviu Ivasuc s-a declarat dezamăgit de rezultat: Din punctul meu de vedere, echipa gazdă a meritat victoria, pentru că a muncit, a luptat pentru ea. Noi am construit din minutul unu până în ultimul minut, dar mingea n-a vrut să intre în poartă. Am ratat din orice poziţie, din minutul 2, când am avut prima ocazie, până în minutul 92, când s-a terminat meciul. Nu mai e nimic de zis. Pentru mine a fost ultimul meci în Liga 1 la această echipă, îmi voi depune demisia luni dimineaţă.

Urmează pentru reșițence partida de miercuri, 7 octombrie, din deplasare, cu echipa Selena SN Constanța.

JCS-Ștefan Moraru