Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consiliul Local nu și-a exprimat dreptul de preempțiune pentru terenul de aproape 8.000 de metri pătrați, chiar dacă au existat voci care îl voiau în patrimoniul Caransebeșului.

Fostul depozit PECO din zona Gării este din nou la vânzare, iar proprietarii l-au oferit mai întâi, așa cum cere legea, municipalității. Prețul, și el în scădere față de anii trecuți, 110.000 de euro plus TVA, de la peste 200.000 de euro.

„Puteam să-l cumpărăm, era chiar necesar, n-avem ce face cu terenul?!… Se pot face două-trei ANL-uri acolo, se pot muta garajele Primăriei. Terenul ăla e o valoare, câți nu s-au luptat să ia terenul ăla? Găsim bani!”, a punctat consilierul PSD Valentin Dascălu. Viceprimarul Marius Isac a întrebat dacă terenul este liber de sarcini, răspunsul specialiștilor de la Urbanism a fost afirmativ, însă până la urmă a apărut îndoiala în rândul consilierilor în ce privește achiziția terenului, dilemele fiind: „Bun, îl luăm, ce facem cu el, avem vreun proiect? Sau doar îi încurcăm pe proprietari, că peste un an vine alt CL și nu mai vrea terenul”. Liberalul Alexandru Stănescu a spus că mai bine s-ar cumpăra Sala Polivalentă și stadionul Caromet, primarul Felix Borcean lămurindu-l că au existat discuții în acest sens însă nu s-a căzut de acord asupra prețului: 400.000 de euro cât cere Carometul, față de doar 250.000 de euro cât a oferit Primăria. În cele din urmă consilierii au renunțat la ideea achiziționării terenului, cu trei abțineri însă la vot.

„Aici au votat corect consilierii, sigur că ne-am dori și alte terenuri față de cele pe care le avem, cum e cel de lângă Muzeu pe care ni l-au oferit cei de la Massiv. Și zona asta de la fostul PECO, ok, o cumpărăm, avem banii și ce facem? Trebuie să avem un proiect, blocuri ANL ar fi o variantă, dar eu fac un efort, mai am terenuri pentru ANL și au fost dispuși să investească acolo. Adică dacă luăm ceva la suma asta, trebuie să și scoatem niște bani, numai să cumpărăm terenuri… Da, aș fi de acord să cumpărăm Sala Polivalentă, Stadionul Caromet, pe care le putem folosi pentru promovarea fenomenului sportiv, nu câștigăm, dar în timp, decât să plătim chirie, e mai bine să le aibă Primăria”, a precizat, la finalul ședinței, primarul Felix Borcean.

JCS-R.M.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber