Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cel puţin acestea sunt declaraţiile oficiale, la nivel de municipiu, după demisia viceprimarului Vasile Paul şi numirea lui Gabriel Duruţ în locul acestuia.

Aleşii reşiţenilor speră, odată cu schimbarea viceprimarului, într-o pace administrativă atât la nivel de municipiu, cât şi între municipiu şi judeţ. Primarul Ioan Popa, care l-a descris pe noul viceprimar Gabriel Duruţ drept un om onest, de toată cinstea, şi-a exprimat deschis speranţa că războiul dintre palatul administrativ municipal şi cel judeţean a încetat: „Eu cred că această cutumă care a durat 20 de ani, această dispută surdă, câteodată mai vocală, între Primăria Reşiţa şi Consiliul Judeţean – că a fost PSD-PD, că a fost PNL-PSD – trebuie să înceteze. Noi am dat semnalul la Reşiţa că dorim să încetăm, să punem armele jos şi să ne apucăm de lucru. Sper ca acest demers să fie făcut şi la nivel de Consiliu Judeţean, astfel încât să aducem cărăşenilor, în final, un progres. Pentru că nu s-a întâmplat nimic în acest judeţ şi în acest oraş în ultimii ani“, a spus Popa.

Proaspăt alesul viceprimar, Gabriel Duruţ, s-a declarat onorat şi totodată obligat de poziţia în care a fost ales de consilieri: „Funcţia de viceprimar care a fost obţinută este una la care suntem îndreptăţiţi, având în vedere că, în urma alegerilor din vara anului 2016, PSD a obţinut cel mai bun scor, având numărul cel mai mare de voturi. Era firesc să ocupăm această funcţie de viceprimar, să reprezentăm şi noi, Partidul Social Democrat, administraţia municipiului Reşiţa. (…) Poziţia mea ca viceprimar trebuie s-o tratez cu responsabilitate şi să mulţumesc cetăţenii municipiului Reşiţa cu ceea ce fac zi cu zi şi ceea ce va fi spre binele nostru al tuturor“.

Gabriel Duruţ s-a declarat pentru o bună conlucrare între forţele politice de la nivel de municipiu: „Dacă sunt proiecte care ne avantajează pe noi, reşiţenii, sunt convins de stingerea acestor tensiuni care au fost până acum în Consiliul Local al municipiului Reşiţa“. Vizavi de posibila câştigare a sprijinului verzilor, viceprimarul a precizat: „Se pare că avem majoritatea, o să vedem pe viitor cum se va exprima votul în Consiliul Local“.

2 Comments

  1. asta era secretul, demisia lui paul si detinerea controlului de catre psd? aici a stat dezvoltarea acestui oras? ma indoiesc. daca au pus acest fapt inaintea oricarui alt aspect, inseamna ca nu vor face decit ceea ce vor ei, si anume, vor distruge si fura, cum vor putea de mult. am spus o si o repet, psd=ciuma rosie. de ce? in toti acesti ani, psd istii, ca mod de gindire si actiune, s-au manifestat ca si continuatorii pcr ului. niste asa zis burghezi, pe banii multimii, publici, pe care si iau indesat in buzunare, i au distribuit cui au vrut si au incercat sa ingenuncheze pe oricine cu ei. niste derbedei in mare majoritate, ce nu au avut nici o alta viziune, decit aceea de a fura si cotropi bugetele publice.

    • Mai rău chiar şi decât PCR-ul. PSD-ul a tăiat oraşul la fier vechi (tramvaiele, termoficarea, uzinele ş.a.m.d.). Pe vremea PCR-ului pentru o fracţiune din aceste fărădelegi erai împuşcat pentru subminarea economiei naţionale. Ciuma roşie este un alint care li se potriveşte pe deplin.

Adaugă comentariu