Formin va exploata nămolul de la Techirghiol în următorii 20 de ani - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat, în luna august, licența de concesionare privind exploatarea resurselor de nămol terapeutic din perimetrul Lacul Techirghiol Est, încheiată de agenție în iunie 2021 cu Formin SA Caransebeş, în calitate de concesionar,  firmă ce aparține patronului de la CFR Cluj, Neluțu Varga și omului de afaceri Vasile Albulescu!

Aşa, cum v-am mai spus, documentația aprobată de ANRM prevede extragerea anuală a unor cantități de până la 300 de metri cubi. Compania Formin vrea, potrivit profit.ro, să furnizeze cantități vrac centrelor balneo din zonă, dar și să obțină extracte destinate industriei cosmetice, purtând în acest sens discuții cu jucătorii mari din domeniu.

Perimetrul care poate fi exploatat reprezintă doar 5% din suprafața lacului, iar cantitățile aferente celor 20 de ani prevăzuți în licență sunt sub 1% din rezervele de nămol ale lacului. Din același motiv, pentru a împiedica degradarea accelerată a nămolului extras, toate cantitățile neutilizate vor fi returnate în lac.

JCS-L.A.